Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prešov povedie po Ukrajincovi Čech. V najvyššej súťaži zažije premiéru

Vo futbalovom klube 1. FC Tatran Prešov povedie tím v sezóne 2017/2018 už tretí hlavný tréner.

26.12.2017 15:24
Sergij Kovalec Foto: ,
Sergij Kovalec na lavičke Prešova končí.
debata

Ukrajinec Sergij Kovalec, ktorý viedol mužstvo v ostatných ôsmich kolách jesennej časti Fortuna ligy, na východe Slovenska končí a podľa informácie na webe korzar.sme.sk zasadne na lavičku Šarišanov Anton Mišovec.

Spomenutého českého kouča pár dní po skončení jesene údajne už aj predstavili hráčom prešovského A-tímu, ktorý po 19 odohraných jesenných kolách figuruje na predposlednom 11. mieste klasifikácie najvyššej súťaže s 13 bodmi (bilancia: 3 – 4 – 12, skóre 13:40).

Na desiatu v poradí Podbrezovú má 1. FC Tatran jednobodový odstup, na poslednú dvanástu Senicu dvojbodový náskok.

Čaká sa na potvrdenie klubu

Štyridsaťdeväťročný Sergij Kovalec (nar. 5. septembra 1968) viedol prešovské mužstvo od 12. kola a duelu na Pasienkoch proti ŠK Slovan Bratislava (prehra 2:3, pozn.), v pozícii šéfa realizačného tímu vtedy nahradil Miroslava Janteka a v 11. kole dočasne poverené duo Stanislav Baran – Pavol Mlynár.

„S prezidentom a predsedom predstavenstva klubu Miroslavom Remetom sme sa pôvodne rozprávali o tom, aby som tímu pomohol v ôsmich zápasoch. Potom budeme spoločne preberať moju budúcnosť v Tatrane. O tomto musí rozhodnúť pán Remeta ako majiteľ klubu,“ citovala slová Kovalca ešte začiatkom decembra oficiálna internetová stránka Prešova.

Mišovec získal s futbalistkami Slavie double

V ôsmich vystúpeniach na lavičke 1. FC Tatran dosiahol ukrajinský kormidelník so svojimi zverencami jedno víťazstvo, dve remízy a päťkrát odchádzal s prehrou, skóre je nepriaznivé 4:9. Hoci sa najmä defenzívna hra Prešova v porovnaní so začiatkom tohto ročníka zlepšila, zimnú prípravu by už mal viesť nový lodivod pochádzajúci z Česka – Mišovec. Čaká sa už iba na potvrdenie zo strany vedenia klubu.

Anton Mišovec dosiaľ pôsobil najmä pri mládeži, venoval sa aj činnosti kondičného trénera hráčov. V minulosti viedol viaceré žiacke a dorastenecké tímy v Česku: trénoval mládež v Pardubiciach, Slavii Praha aj v Baníku Ostrava. V rokoch 2005 – 2007 bol asistentom trénera českej reprezentácie v kategóriách do 16 a do 17 rokov.

Neskôr sa stal hlavným koučom A-tímu Baníka Ostrava i Slovácka, v rokoch 2007 – 2008 bol asistentom trénera v „áčku“ FC Marila Příbram, ktorý vtedy postúpil do najvyššej súťaže.

Na Slovensku figuroval ako kouč „juniorky“ FK Dukla Banská Bystrica. Od roku 2013 šéfoval lavičke ženského tímu SK Slavia Praha, s tímom získal double a v roku 2014 sa stal aj trénerom roka v kategórii ženský futbal. Tím v najvyššej českej ani slovenskej súťaži však Mišovec ako hlavný kouč dosiaľ neviedol.

debata chyba
Viac na túto tému: #1. FC Tatran Prešov #Sergij Kovalec #Anton Mišovec