Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pačinda zažil tragédiu, ale hral a dal gól. Nestačilo to

Najvyššia návšteva posledného jesenného kola bola zároveň najmenšou v Dunajskej Strede v aktuálnej sezóne. Na stretnutie DAC - ViOn Zlaté Moravce-Vráble prišlo do Mol Areny "len" 4385 divákov.

10.12.2017 17:08
debata
Erik Pačinda (vľavo) na archívnej snímke. Foto: SITA, Marko Erd
Ihor Honchar, Erik Pačinda Erik Pačinda (vľavo) na archívnej snímke.

Domáci dva razy viedli o dva góly (2:0 a 3:1), ale po prestávke trikrát inkasovali za necelých dvadsať minút a mohli dostať aj štvrtý gól a prehrať, čo by však podľa priebehu zápasu nebolo príliš spravodlivé. „Asi by to bola prisilná káva,“ uznal aj tréner hostí Juraj Jarábek.

Hrdinom domáceho tímu bol Erik Pačinda. Krátko pred sobotňajším zápasom mu zomrel otec, ale najlepší strelec DAC sa rozhodol nastúpiť. „Rád by som vyzdvihol Pačindu. To, čo dnes dokázal, to je dojímavé, jeho výkon bol fantastický,“ zložil mu poklonu Jarábek.

Najlepší strelec DAC v 67. minúte strelil gól na 3:1 (v sezóne ôsmy), ale ViOn sa nevzdal a dvojica Brazílčanov Cléber a Ewerton vyrovnala. „Mali sme veľa šancí na rozhodnutie výsledku a keď dáte doma tri góly, tak treba vyhrať,“ skonštatoval taliansky kouč DAC Marco Rossi.

Na deväť zápasov dunajskostredského tímu prišlo na jeseň spolu 59 641 divákov, čo je na slovenské pomery úctyhodný priemer na zápas – 6626. Aj hráči DAC a ich tréner viackrát vyzdvihovali, že im fanúšikovia často pomohli. Napriek tomu im v tabuľke z domácich stretnutí patrí paradoxne až 7. miesto, získali 16 bodov, presne toľko ich vybojovali aj u súperov…

Dunajskej Strede nevyšiel podľa predstáv najmä záver jesene. Už viac ako mesiac nevyhrala. Klub otváral 3. novembra novú tribúnu na svojom štadióne, na zápas so Slovanom zavítala návšteva 10 226 divákov, domáci vyhrali 2:1. Ale v ďalších štyroch zápasoch sa zrodili už len remízy – trikrát 0:0 a naposledy 3:3. Hoci uplynulú sobotu hráči DAC konečne po 310 minútach skórovali, o miesto v prvej šestke budú musieť na jar ešte zabojovať.

debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #FC ViOn Zlaté Moravce #Erik Pačinda