Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ševela nechce, aby sa jeho zverenci bili. Hráči sa tvária, že si nič nevšimli

Vo futbalovom Slovane vládne napätie. Už v minulých týždňoch prenikli správy, že v šatni belasých sa medzi hráčmi iskrilo a ani v uplynulom súboji s Trenčínom to nevyzeralo na pohodu.

03.12.2017 17:56
Martin Ševela Foto: ,
Martin Ševela.
debata (2)

V druhom polčase sobotňajšieho šlágra na Pasienkoch mali hostia prevahu, boli nebezpečnejší a po necelej hodine hry trafil Beridze žrď. Vzápätí prišlo k výmene názorov i fyzickému kontaktu medzi slovanistami Hološkom a Droppom.

Tréner domácich Martin Ševela stiahol vzápätí Hološka z ihriska, ten len nervózne mávol rukou smerom k lavičke a bežal hneď priamo do šatne. „Nemyslím si, že bol nejaký problém, ťažko povedať, čo mu bežalo hlavou, ale mám pocit, že bol v pohode,“ pokrčil plecami Filip Oršula, ktorý Hološka striedal.

Konflikt na ihrisku nevidel. „Neviem, čo sa stalo, vtedy som sa rozcvičoval… Nemôžeme sa na nič vyhovárať, ale zamyslieť sa nad našimi výkonmi. Každý musí začať od seba,“ dodal.

Aj mladý brankár Dominik Greif tvrdil, že si nič nevšimol. Napätie a nervozitu odmieta. „Nič sa nedeje. Po príchode nového trénera je to lepšie. Pracuje aj na mentálnej stránke. Máme teraz ťažké zápasy a nezískavame v nich tri body. Musíme dohrať jeseň a verím, že na jar sa to otočí,“ vravel.

Obranca Milan Rundič nechcel tesne po stretnutí reagovať na aktuálne dianie. „Všetko si rozoberieme na druhý či ďalší deň na tréningu, urovnáme si v hlavách, čo sa dialo na ihrisku, ako sme odohrali zápas s Trenčínom.“

Problémy medzi hráčmi tiež odmietal: „Všetci sme súdržní, pozitívni na tréningoch i v zápasoch, chceme si pomáhať. Je normálne, že niekedy ste nahnevaný na rozhodcu, súpera alebo aj spoluhráča.“

Tréner Ševela naznačil viac. „Slovanu nerobí dobré meno, ak sa hráči budú pomaly biť na ihrisku,“ zareagoval.

K celkovej situácii sa po zápase vyjadril aj obšírnejšie. „Počas zimnej prípravy potrebujeme potrénovať na fyzickej i mentálnej stránke. Opäť sa objavujú veci, ktoré by nemali byť ani v jednom kolektíve. Viem, že chalanom záleží na víťazstve, ale treba vedieť prijať aj kritiku od spoluhráča. Je dobré, že si hráči niečo vykričia, ale treba sa k tomu postaviť chlapsky a nereagovať impulzívne. Každý si musí uvedomiť, že sme tu pre jeden cieľ a pracujeme na tom, aby sme Slovan dostali na vyššie priečky a aby hra mala určité parametre,“ domnieva sa Ševela.

Ani jemu sa zatiaľ nepodarilo naštartovať belasý motor, zo štyroch zápasov, čo sedí na lavičke Slovana, vyhralo mužstvo len raz. Celkovo z posledných šiestich ligových stretnutí sa tešili slovanisti z plného zisku v jednom súboji (okrem toho dve prehry a tri remízy) a aj preto nemajú istú prvú šestku.

Za ňou stále zaostáva aj ich sobotňajší súper Trenčín, hoci stratu na šiestu priečku stiahol na dva body. Nitre však zostal po tomto kole rest, pretože jej nedeľňajšie stretnutie s lídrom z Trnavy odložili pre nespôsobilý terén.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Martin Ševela