Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šemrinec: Nepripúšťam si, že Trenčín nebude v prvej šestke

Uplynulý týždeň oslávil tridsiatku. Patrí medzi najskúsenejších futbalistov trenčianskeho mužstva. Brankár Igor Šemrinec s ním získal v uplynulých troch ročníkoch dva tituly a bronzovú medailu. V sobotu si však darček k narodeninám nedal. Trenčín podľahol Ružomberku 1:2, pričom oba góly dostal v záverečnej päťminútovke.

28.11.2017 08:00
Igor Šemrinec Foto: ,
Igor Šemrinec na archívnej snímke.
debata (1)

Ak neberieme do úvahy Prešov, ktorý hráva doma v Poprade, Trenčín je jediným tímom v lige, ktorý je úspešnejší vonku ako doma. Čím si to vysvetľujete?

Aj pre mňa je to prekvapujúca štatistika, neviem si ju vysvetliť… Roky sme vždy viac bodov nazbierali na domácej pôde.

Vaše mužstvo má navyše doma výhodu umelej trávy, na ktorú nie sú iné tímy zvyknuté…

Všetci vravia, že je to naša výhoda a sme si aj vedomí našej sily na domácom trávniku. Keď sa však pozrieme na toto tvrdenie očami štatistiky, tak to nie je celkom pravda. Na umelej tráve sme každý deň, mali by sme to viac využiť. V tomto období je to skôr výnimočná situácia a verím, že čoskoro budeme úspešnejší aj na našom štadióne.

K zlej bilancii prispeli dve posledné domáce prehry a navyše s konkurentmi v boji o prvú šestku…

Je pravda, že to boli prehry s našimi priamymi súpermi, ale v našej situácii je každé zaváhanie a najmä doma nepríjemné. A je úplne jedno, s kým to je.

Naposledy ste stratili zápas v závere. Čomu to pripisujete?

Väčšina zápasu nebola z našej strany ideálna. Chýbala nám bojovnosť. Keď už sa nedarí, čo sa vo futbale stáva, lebo nie vždy máte svoj deň, tak sa musíte oprieť o ňu. Súper si vypracoval viac šancí a napriek tomu sme ešte päť minút pred koncom viedli. Musím uznať, že napokon bol osud k Ružomberku spravodlivý, nezaslúžil si v tomto zápase prehrať. Pre nás je to však strata bodov, lebo aj keď sme hrali v závere len s desiatimi mužmi, máme kvalitu na to, aby sme náskok v posledných minútach udržali.

Vládlo v šatni po zápase veľké sklamanie?

Samozrejme. Všetci sme vedeli o čo hráme a aký dôležitý bol tento zápas. Blíži sa koniec základnej časti, každý bod má váhu. Prehrali sme doma, stratili sme náskok v samom závere. Nespomínam si, že sme niekedy prišli takto o víťazstvo.

V utorok vás čaká dohrávka v Michalovciach. Potvrdíte na ihrisku, že patríte u súperov medzi najúspešnejši­e tímy?

V nedeľu sme mali tréning a pred ním sme si rozobrali zápas s Ružomberkom. Všetci sme sa zhodli – realizačný tím i hráči – že s takým výkonom by sme nevyhrali ani v Michalovciach. Každý musí začať sám od seba a do našej hry sa musí vrátiť tímovosť a bojovnosť. V Michalovciach to akiste nebude len o kombinačnom futbale. Verím, že sa vrátime na víťaznú vlnu a potvrdíme, že štatisticky patríme k najúspešnejším mužstvám na ihriskách súperov.

Záver jesene je pre vás mimoriadne náročný. O necelý týždeň sa predstavíte na Slovane a potom hostíte Žilinu…

Obe mužstvá majú veľkú kvalitu a patria k favoritom súťaže. Výhodou bude, že obe budú chcieť hrať futbal, pre ľudí to bude zaujímavé. Náš domáci zápas so Žilinou bude správnym vyvrcholením jesene.

Pikantné je, že tréneri oboch silných súperov predtým viedli Trenčín a vy ste ich takisto zažili. Súčasný kouč Slovana Martin Ševela dokonca ešte nedávno sedel na trenčianskej lavičke. Je výhoda, že vás dokonale pozná?

Pozná nás naozaj detailne, môže to byť pre neho výhoda, ale nemusí to byť rozhodujúce. Neviem, ako si to rozanalyzuje a ako bude pripravovať na zápas svoj súčasný tím. Ale my budeme mať takisto veľkú motiváciu, na Slovan sa každý chce vytiahnuť, to platí aj o Trenčíne. Doma sme s ním remizovali, takže teraz potrebujeme späť body, ktoré sme stratili.

Trúfate si aj na víťazstvo?

Môžeme na Pasienkoch vyhrať, dokázali sme to v uplynulom období viackrát. Naša situácia je zložitá a nemôžeme riešiť, či hráme s Michalovcami alebo so Slovanom či Žilinou. Body potrebujeme z každého stretnutia.

Na šieste miesto aktuálne strácate štyri body. Nemáte obavy, že vám prvá šestka unikne?

To si vôbec nepripúšťam. Poznám kvalitu našej kabíny a verím, že sa do prvej šestky dostaneme. Čaká nás ešte šesť zápasov, môžeme vybojovať 18 bodov, čo je dosť. Stretneme sa vo vzájomnom zápase aj s Nitrou. Naše mužstvo má nielen na to, aby bolo v silnejšej skupine, ale môže bojovať aj o miesto v pohárovej Európe.


Tabuľka Fortuna ligy

    Z V R P S B
1. Trnava 32 20 4 8 41:28 64
2. Slovan Bratislava 32 17 8 7 58:37 59
3. Dunajská Streda 32 16 9 7 46:32 57
4. Žilina 32 17 2 13 63:51 53
5. Trenčín 32 15 6 11 75:47 51
6. Ružomberok 32 10 10 12 36:39 40

    Z V R P S B
7. Nitra 32 11 12 9 33:29 45
8. Michalovce 32 11 8 13 35:34 41
9. Podbrezová 32 11 5 16 29:43 38
10. Zlaté Moravce-Vráble 32 8 7 17 39:52 31
11. Senica 32 6 8 18 29:58 26
12. Prešov 32 5 11 16 22:56 26

Poznámka:

1.-6. miesto skupina o titul
7.-12. miesto skupina o udržanie

1 debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Igor Šemrinec