Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín si komplikuje život. Zabrzdila ho pauza i červená karta

Futbalisti AS Trenčín si komplikujú situáciu. Doma prehrali druhý zápas za sebou. Po Trnave ich zdolal aj Ružomberok. V oboch prípadoch podľahli 1:2.

26.11.2017 13:33 , aktualizované: 18:25
Trenčín Foto: ,
Philip Azango z AS Trenčín a Michal Jonec z MFK Ružomberok v súboji o loptu.
debata

Uplynulú sobotu inkasovali oba góly v poslednej päťminútovke. Trenčania sa nemôžu stále pretlačiť do prvej šestky, ale majú zajtrajší odložený zápas v Michalovciach k dobru.

Naposledy im nepomohol Holanďan Desley Ubbink, ktorý v rozpätí minúty videl dve žlté karty, po druhej aj červenú a záverečných 20 minút hralo jeho mužstvo v oslabení. V ňom neudržalo tesný náskok. Haskič a Kružliak rozhodli o troch ružomberských bodoch.

AS Trenčín - MFK Ružomberok Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Duel pre zranenie nedohral trenčiansky...

Tréner AS Roman Marčok pripomenul aj iný fakt. Jeho zverenci nehrali ligový zápas tri týždne a ukázalo sa to ako problém, hoci si to spočiatku nechceli pripustiť.

„Dlho sme nehrali a vypadli sme zo zápasového rytmu. Vďaka Jangovi sme strelili prvý gól, je to hráč, ktorý je síce teraz veľmi prospešný pre tím, ale v prvom polčase bol jediný, ktorý splnil prísnejšie kritériá. Nik iný sa k nemu nepridal,“ komentoval Marčok.

Ubbinkovo vylúčenie označil za nedisciplinovanosť. „Ovplyvnilo záver zápasu, ktorý sme nezvládli. Vtedy bolo potrebné zabojovať, dať do hry srdce, ale to sa nestalo,“ dodal trenčiansky kouč.

Ružomberčania naopak posilnili svoje šance na prvú šestku. Tréner Norbert Hrnčár bol po stretnutí presvedčený, že napriek všetkým okolnostiam vyhralo lepšie mužstvo.

„Mali sme viac šancí a boli sme lepšie takticky na zápas pripravení,“ zdôraznil. Kým jeho tím presilovku využil, v dvoch iných podobných situáciách mužstvá početnú výhodu nezvládli.

Slovan mal takisto 20 záverečných minút stretnutia v Podbrezovej o jedného hráča viac, ale nedokázal streliť víťazný gól. A v Zlatých Moravciach hrali domáci presilovku celý druhý polčas, ale podľahli Michalovciam.

Najťažšia prehra Trnavy. Nestačila na Žilinu

Futbalisti Spartaka Trnava zažili najťažšiu prehru v doterajšom priebehu sezóny. Bola v poradí štvrtá, ale o všetky sa postarali len dve mužstvá – Slovan a Žilina. Žilinčania po domácej výhre 3:1 zvíťazili v 17. kole najvyššej súťaže aj na trnavskej pôde – 3:0.

Žilinčania vyhrali doteraz u súperov v podstate len v Podbrezovej (zdolali aj Prešov ale v Poprade) a ich tréner Adrián Guľa neskrýval spokojnosť zo zisku troch dôležitých bodov.

„Podali sme veľmi dobrý výkon. Hráči zápas zvládli takticky i emočne. Ukázali sme, že máme svoju silu nielen doma, ale aj vonku. A vieme hrať aj na inom povrchu. Víťazstvo nadobudne väčšiu váhu, keď zvládneme aj ďalšie dva zápasy s Podbrezovou a Trenčínom,“ pripomínal.

Trnavčania po ôsmich výhrach v rade stratili víťaznú niť a po domácej remíze s Ružomberkom dva razy podľahli (pred Žilinou aj Slovanu na Pasienkoch) a nestrelili gól už 253 minút.

„Chceli sme, behali sme, bojovali sme. Ale nevypracovali sme si gólové šance. Niečo nám chýba. Pred nami je veľa práce. Musíme zasa dať góly a vyhrať, to je jasné,“ vyhlásil tréner Nestor El Maestro.

Trnavčania napriek posledným výsledkom jasne vedú tabuľku – majú šesťbodový náskok pred svojím sobotňajším premožiteľom a už len ten ich môže do konca jesene v prípade plného bodového zisku vystriedať na čele (a ak Spartak nezíska už ani bod). Šancu na prvú šestku si stále udržiava aj nováčik z Nitry, ktorý včera pred vyše osemtisícovou návštevou získal bod za bezgólovú remízu v Dunajskej Strede.

O druhé miesto v tabuľke prišiel Slovan, ktorý naďalej podáva nevyrovnané výkony. Z uplynulých piatich stretnutí vyhral len raz. Jedným z dôvodov je aj fakt, že jeho najúspešnejší strelec Mareš prestal strielať góly.

V piatich zápasoch dal jediný – z penalty. Aj v Podbrezovej sa dostal do viacerých šancí a po zápase priznal, že to, že nevyužil ani jednu, prispelo len k remíze jeho tímu.

Donedávna beznádejne posledná Senica sa pozbierala a už vo štvrtom zápase za sebou bodovala (dve výhry, dve remízy). Zdolala Prešov a bola to jediná výhra domácich v tomto kole.

Veľa nechýbalo a už teraz sa mohla odpútať z posledného miesta tabuľky. Podbrezovčania naň nepadli len vďaka nečakanej remíze so Slovanom. Bod, ktorý získali, ich delí odo dna tabuľky. Vybojovali ho po piatich prehrách za sebou.


Tabuľka Fortuna ligy

    Z V R P S B
1. Trnava 32 20 4 8 41:28 64
2. Slovan Bratislava 32 17 8 7 58:37 59
3. Dunajská Streda 32 16 9 7 46:32 57
4. Žilina 32 17 2 13 63:51 53
5. Trenčín 32 15 6 11 75:47 51
6. Ružomberok 32 10 10 12 36:39 40

    Z V R P S B
7. Nitra 32 11 12 9 33:29 45
8. Michalovce 32 11 8 13 35:34 41
9. Podbrezová 32 11 5 16 29:43 38
10. Zlaté Moravce-Vráble 32 8 7 17 39:52 31
11. Senica 32 6 8 18 29:58 26
12. Prešov 32 5 11 16 22:56 26

Poznámka:

1.-6. miesto skupina o titul
7.-12. miesto skupina o udržanie

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #MFK Ružomberok #Fortuna liga