Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Dunajskej Strede vyrástol futbalový skvost. Pozrite si fotografie zo štadióna

Dunajskostredská Mol Aréna je opäť o niečo väčšia a kompletnejšia. V piatok večer sa na šláger 15. kola futbalovej ligy DAC - Slovan Bratislava prvý raz zaplnila nová hlavná tribúna.

04.11.2017 09:42
MOL Aréna, Dunajská Streda Foto:
Nový štadión v Dunajskej Strede pod rúškom noci.
debata (6)
Nová MOL aréna v obrazoch Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Pohľad na novú hlavnú tribúnu.

„Plníme si sen a cieľ, ktorý sme si dali pred troma rokmi, keď som prevzal klub. Táto nová časť je najväčšou stavbou celého štadióna. Postavili sme ju za jedenásť mesiacov, čo považujem za unikát,“ vyhlásil majiteľ DAC Oszkár Világi.

Potvrdil, že s prácami finišovali v noci zo štvrtka na piatok a ešte aj predpoludním v deň zápasu. „Ešte pred niekoľkými hodinami v týchto priestoroch pracovali stovky ľudí,“ vyhlásil pred výkopom ligového šlágra Világi.

Na hlavnej tribúne štadióna ešte musia dobudovať niektoré priestory, napríklad fanshop, múzeum či pub. Kapacita štadióna je teraz 9 901 miest. „Vypredali sme ich v podstate za dve hodiny, takže nie je pravda, že ľudia na futbal nechodia. Konečná kapacita štadióna bude 13-tisíc miest a neviem, či to nebude málo, či napokon nebudeme ľutovať, že sme postavili malý štadión.“

Nový dunajskostredský moderný futbalový stánok ešte stále nie je dokončený. Zostáva zbúrať jednu tribúnu a postaviť na jej mieste novú. Podľa majiteľa bude všetko dokončené na budúci rok v máji.

„Poslednú starú tribúnu začneme búrať v januári a vzápätí sa spustí výstavba štvrtej, poslednej časti štadióna. Paralelne s tým však budujeme aj našu akadémiu. Do konca mája budúceho roku budeme mať k dispozícii desať ihrísk, tri špeciálne plochy, administratívnu budovu. Vtedy bude celá naša infraštruktúra definitívne dokončená. Takéto zázemie bude porovnateľné s najlepšími klubmi vo svete. Potom už budeme len chodiť na futbal, hrať a bojovať o majstra Slovenskej republiky.“

V Dunajskej Strede už prekročili sumu, s ktorou pôvodne rátali na výstavbu celého štadióna. Keď s ňou začínali, ešte nepoznali presne všetky potrebné parametre.

„Štadión už stál 22,5 milióna eur a ešte máme pred sebou poslednú fázu výstavby. Konečný účet sa vyšplhá asi na 25,5 milióna eur, čo je však dobrá suma, keď to porovnávam s podobnými a porovnateľnými štadiónmi inde. Čo sa týka celkového financovania, štát prispel na výstavbu 2,4 miliónmi eur a neskôr nám vláda schválila ešte 1,5 milióna, ale tie sme zatiaľ nedostali. Všetko ostatné tvoria prostriedky zo súkromných zdrojov a z úveru,“ vysvetil Világi.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #Mol aréna