Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovanisti šláger neuvidia, rozhodol zväz. Ako za totality, hromží Kmotrík

Bude to šláger futbalového kola. Dunajská Streda v ňom v piatok hostí bratislavský Slovan. Domáci prvýkrát otvoria novú, hlavnú tribúnu, hostia pricestujú na Žitný ostrov s novým trénerom. To všetko sa má udiať pred rekordnou návštevou jesene. Ale bez fanúšikov Slovana Bratislava.

31.10.2017 19:58
Slovan Bratislava, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Slovana Bratislava.
debata (18)

Rozhodla o tom disciplinárna komisia SFZ. Priaznivcov hostí tak potrestala za výjazd v Zlatých Moravciach. Dunajskostredčania na margo toho už oznámili, že na miesta, kde mali sedieť slovanisti, už predáva vstupenky pre fanúšikov domácich.

„Som šokovaný a zároveň nahnevaný z tohto bezprecedentného rozhodnutia, ktoré môžem prirovnať k rozhodnutiam z totalitného režimu. Toto rozhodnutie vnímam ako nechutnú frašku, namierenú voči ŠK Slovan Bratislava a jeho fanúšikom,“ povedal v prvej reakcii na toto rozhodnutie viceprezident Slovana Ivan Kmotrík mladší.

"Podľa mňa si DK SFZ len našla zámienku v podobe pár blikajúcich svetielok v Zlatých Moravciach a splnila to, čo zrejme niekto chcel dosiahnuť. Zápasy v Dunajskej Strede sprevádzajú zvláštne incidenty, ktoré sa týkajú zásahov voči fanúšikom hostí. Maskovaná usporiadateľská služba brutálne zasiahla voči našim fanúšikom v apríli a nedávno rovnako brutálne zbila fanúšikov Trenčína. Je preto šokujúce, že Dunajská Streda za tieto vážne incidenty nedostala adekvátny trest,“ pokračoval futbalový mecenáš.

„Rozhodnutie o zákazu účasti našich fanúšikov v Dunajskej Strede vnímam ako veľmi smutný deň pre celý slovenský ligový futbal, pretože bola narušená sloboda fandenia svojmu klubu. Veľmi si želám, aby sa o to zaujímala verejnosť a médiá,“ dodal.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ivan Kmotrík #DAC Dunajská Streda