Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tímy z čela prepadli. Ťahá iba Trnava

Čierny deň tímov z čela tabuľky. Druhý Slovan Bratislava podľahol v Zlatých Moravciach a tretia Dunajská Streda nestačila doma na Trenčín. Tieto zakopnutia dokonale využil trnavský Spartak, ktorý jediný z vedúcej trojice ide bez zaváhania ako hodinky.

22.10.2017 12:26
Spartak Trnava, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Spartaka Trnava
debata

Vyhral desiaty zápas za sebou (aj s pohárovými zápasmi) a má už osembodový náskok pred bratislavským mužstvom.

Výhra Trnavčanov nad Podbrezovou v 13. kole najvyššej súťaže sa nerodila ľahko. „Po prvých dvoch dobrých šanciach v úvode si niekto možno myslel, že to bude ľahký zápas. Ale to bol veľký omyl. Podbrezová je veľmi dobre organizovaný tím. Cez polčas sme sa pozreli sami na seba, čo vlastne chceme hrať,“ hodnotil po zápase trnavský tréner Nestor El Maestro.

Trnava napokon vyhrala s Podbrezovou tretí zápas za sebou, ale len prvý raz sa tešila z víťazstva nad týmto súperom na domácej pôde. V troch predchádzajúcich domácich stretnutiach jej dokonca nestrelila ani gól (0:2, 0:0, 0:1). V štatistikách síce figuruje jedna výhra (3:1) oficiálne na domácej tráve, ale zrodila sa v čase rekonštrukcie trnavského štadióna na ihrisku v Zlatých Moravciach.

Trnavčania si domáci gólový účet otvorili po 320 minútach. Hneď po prestávke sobotňajšieho zápasu dal parádny gól Vlasko z priameho kopu. „Po zmene strán sme hrali tak ako zvyčajne. Bolo to už o charaktere, väčšej bojovnosti. Keď budeme hrať takto, môžeme zvíťaziť nad kýmkoľvek, nielen nad Podbrezovou,“ doplnil El Maestro.

Slovanisti utrpeli len druhú prehru v sezóne, majú ich s Trnavčanmi stále najmenej. Zlatým Moravciam však podľahli v najnevhodnejšom čase po štyri a pol roku. Predtým s týmto súperom nezískali ani bod v máji 2013. ViOn čakal na ďalší plný zásah s favoritom štrnásť stretnutí (medzi nimi boli len dve remízy).

Slovan zápas nezvládol. Inkasoval vedúci gól už v úvode, po necelej polhodine síce vyrovnal, ale domáci strelili dva ďalšie góly a na tie už nedokázal odpovedať.

„Zápas sme si prehrali sami a už v prvom polčase. V jeho poslednej minúte sme nezvládli bránenie štandardnej situácie a inkasovali sme gól, ktorý sa pre ďalší priebeh zápasu ukázal ako dôležitý. V druhom polčase sme hrali o niečo lepšie, mali sme aj šance, no chýbalo lepšie zakončenie. Keď v takomto zápase neukážeme bojovnosť a agresivitu, tak samotná kvalita na úspech nestačí,“ hodnotil bratislavský kouč Ivan Vukomanovič.

Jeho zverencom sa ťažko otáčal zápas aj preto, že videli dve červené karty. Prvú Holman, keď do konca ešte chýbalo dvadsať minút a druhú dostal striedajúci Kubík v samom závere stretnutia, keď bol na ihrisku len päť minút. Hostia nastúpili v základnej zostave s Vittekom, ale situáciu im skomplikoval aj fakt, že po desiatich minútach musel nútene striedať.

Koniec série. DAC nestačil na Trenčín

Môj dom, môj hrad. To v Dunajskej Strede platilo takmer rok. Uplynulú sobotu našiel DAC vo svojej novej Mol Arene vôbec prvého premožiteľa v ligovej súťaži. Stalo sa tak až v šestnástom stretnutí. Domáci podľahli vo svojom historickom, 700. ligovom zápase.

Keď otvárali vlani v novembri na Žitnom ostrove nový stánok v zápase s Trenčínom, vyhrali 2:0, ale tentoraz na rovnakého súpera nestačili. Trenčania sa prebrali z útlmu, ktorí prežívali v úvode sezóny a vyhrali v piatom zápase za sebou.

Boli lepší, aktívnejší, futbalovejší i nebezpečnejší a zaslúžene vyhrali. Nenaľakali sa ani zlej bilancie s DAC, pretože tri predchádzajúce vzájomné stretnutia s ním prehrali.

„Mohli by sme sa sťažovať na niekoľko špinavých situácií,“ vravel po stretnutí dunajskostredský tréner Marco Rossi. Narážal na druhý Pačindov gól, ktorý rozhodcovia neuznali pre postavenie mimu hru a tiež na situáciu pred druhým gólom hostí, pred ktorým bol podľa neho faul na Živkoviča. Aj on však uznal, že Trenčín bol nepríjemný súper.

„Dostal nás najmä v prvom polčase do dosť veľkých problémov. Ako som už povedal na začiatku sezóny, Trenčín patrí spolu so Slovanom a Žilinou k najlepším tímom tejto ligy,“ zdôraznil taliansky kouč.

O trenčianskej výhre rozhodol Rangelo Janga, ktorý skóroval v piatom zápase za sebou a na čele tabuľky kanonierov dostihol Mareša. Obaja skórovali po desaťkrát.

Trenčania však napriek dobrej výsledkovej šnúre zostali naďalej na prahu prvej šestky, hoci im už do nej chýba len krôčik. Tréner Roman Marčok bol v Dunajskej Strede spokojný, AS ukázal možno najlepší výkon v aktuálnej sezóne. „Najmä v druhom polčase bol zápas jednoznačne v našej réžii a skóre je pre súpera lichotivé, mohli sme vyhrať výraznejším rozdielom,“ zdôraznil Marčok.


Tabuľka Fortuna ligy

    Z V R P S B
1. Trnava 32 20 4 8 41:28 64
2. Slovan Bratislava 32 17 8 7 58:37 59
3. Dunajská Streda 32 16 9 7 46:32 57
4. Žilina 32 17 2 13 63:51 53
5. Trenčín 32 15 6 11 75:47 51
6. Ružomberok 32 10 10 12 36:39 40

    Z V R P S B
7. Nitra 32 11 12 9 33:29 45
8. Michalovce 32 11 8 13 35:34 41
9. Podbrezová 32 11 5 16 29:43 38
10. Zlaté Moravce-Vráble 32 8 7 17 39:52 31
11. Senica 32 6 8 18 29:58 26
12. Prešov 32 5 11 16 22:56 26

Poznámka:

1.-6. miesto skupina o titul
7.-12. miesto skupina o udržanie

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava