Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koncepčná práca? Podbrezová vzala trénera, ktorého iba nedávno vyhodila

Ukončenie spolupráce s Karolom Praženicom v FK Železiarne Podbrezová a utorňajšie angažovanie a po piatich mesiacoch zároveň aj návrat Mareka Fabuľu na lavičku "železiarov" znamená, že v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži nastala v sezóne zmena v pozícii hlavného trénera v treťom klube. Predchádzajúce dve sa udiali počas dvoch dní minulého týždňa - po víkendovom 7. kole Fortuna ligy.

19.09.2017 17:20
Marek Fabuľa Foto: ,
Tréner ŽP Šport Podbrezová Marek Fabuľa.
debata

Prvým kormidelníkom, ktorý musel nedobrovoľne opustiť post kouča, bol v FK Senica Ivan Vrabec. V klube zo Záhoria, ktorému patrí posledné 12 .miesto v priebežnej klasifikácii Fortuna ligy, sa stal v pondelok 11. septembra šéfom realizačného tímu Ladislav Hudec.

Zaujímavé je, že v uplynulom ročníku najvyššej slovenskej futbalovej súťaže 2016/2017 nastala prvá zmena na trénerskom poste tiež v Senici: vtedy českého kouča Aleša Čvančaru (odstúpil z osobných dôvodov) nahradil dovtedajší tréner brankárov Miroslav Mentel.

Druhou tohtosezónnou zmenou na fortunaligovej lavičke bolo v utorok 12. 9. odvolanie Martina Ševelu z pozície lodivoda AS Trenčín. Tohto kouča, ktorý v ročníkoch 2014/2015 a 2015/2016 priviedol trenčiansky klub k zisku double (triumf v lige i domácom pohári), vystriedali Vladimír Cifranič a Roman Marčok.

Prvý menovaný má v agende venovať sa technickej a taktickej časti prípravy, Marčok sa stará o hernú fázu a koučing mužstva, zároveň bude vystupovať ako oficiálny hlavný tréner AS.

FK Senica
Ivan Vrabec (skončil po 7. kole) – Ladislav Hudec (od 8. kola)

AS Trenčín
Martin Ševela (skončil po 7. kole) – Roman Marčok (od 8. kola)

FK Železiarne Podbrezová
Karol Praženica (skončil po 8. kole) – Marek Fabuľa (od 9. kola)

debata chyba
Viac na túto tému: #ŽP Šport Podbrezová #Marek Fabuľa #Karol Praženica