Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Katastrofálna premiéra. AS odišiel spod Dubňa s debaklom

Také niečo trenčianski futbalisti nezažili od svojho návratu do najvyššej súťaže. Sedem dlhých rokov. V Žiline v súboji dvoch posledných majstrov sa predstavili s novými trénermi a schytali výprask 1:5.

17.09.2017 18:30
debata
MŠK Žilina - AS Trenčín Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
MŠK Žilina - AS Trenčín.

„Bol to výborný zápas, ukázali sme v ňom vysokú efektivitu,“ hodnotili žilinský tréner Adrián Guľa. Po neúspešnom vstupe do sezóny výkonnosť jeho zverencov rastie, čo potvrdili nielen v 8. kole najvyššej súťaže. Proti Trenčínu vybojovali tretie víťazstvo za sebou a postupujú v tabuľke vyššie.

V šlágri kola jeho tím síce viedol, ale Trenčania v prvej polhodine vyrovnali a spálili aj šancu na obrat v zápase (Beridze trafil len do brvna). Potom si však domáci ešte do prestávky zabezpečili dvojgólový náskok.

Žilinský kouč nebol spokojný s hrou v úvode zápasu. „Hráči sa však vrátili do stretnutia tímovosťou, pracovitosťou a fyzickou pripravenosťou, dali góly v pravý čas,“ vravel.

Nové trénerské duo na trenčianskej lavičke Roman Marčok – Vladimír Cifranič zažilo výsledkovo katastrofálnu premiéru na prvoligovej scéne. Trenčania nevyužili prevahu vo väčšine prvého polčasu, prejavil sa dlhotrvajúci problém s využívaním šancí. Napriek tomu Marčok zdôraznil, že s výkonom v prvom polčase bol spokojný a na ňom chce stavať aj v ďalších týždňoch.

„V druhom polčase po štvrtom góle už súper ovládol zápas a ukázal, že jeho výkonnosť je vyššia ako naša,“ komentoval Marčok.

Trenčín sa do najvyššej súťaže vrátil v ročníku 2011/2012, ale odvtedy ani raz nedostal v ligovom zápase päť gólov. V jeho súbojoch so Žilinou tradične padalo pomerne veľa gólov. V minulom ročníku v 7. kole sa na žilinskej pôde zrodila takisto vysoká výhra domácich – 4:0. Pred vyše rokom však v Trenčíne inkasoval päť gólov aj MŠK – zápas sa skončil 5:2.

V tejto sezóne vyhral AS len jeden zápas, hneď prvý (tešil sa v Senici 2:1), ale aj tri nasledujúce prehry boli tesné – len o gól.

V súťaži zostali aj po uplynulom víkende bez prehry futbalisti Slovana Bratislava, ktorí sa po sobotňajšom víťazstve nad Ružomberkom na chvíľu ocitli na čele tabuľky. Vzápätí nováčik z Nitry zvládol ďalší zápas, gólom kapitána Kóňu zdolal Podbrezovú a opäť sa vrátil na prvé miesto.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #AS Trenčín #Fortuna liga