Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Nitry Galád po prvej prehre: Možno sme mali byť skromnejší

Prvá prehra Nitry. Dráma v závere a rozhodnutie z poslednej akcie. A víťazný gól stopéra Spartaka Ivana Hladíka. To boli hlavné udalosti šlágra siedmeho kola najvyššej futbalovej súťaže Trnava - Nitra (2:1).

11.09.2017 16:10
Ivan Galád Foto: ,
Ivan Galád.
debata

Góly padali v poslednej štvrťhodine

O jeho výsledku sa rozhodlo v poslednej štvrťhodine. Až v nej dostal zápas náboj, tempo, napätie. Trnavským futbalistom vyšiel dokonalý obrat. Strelili oba góly v záverečnej desaťminútovke a získali tri body, s ktorými už takmer nerátali.

„Záver zápasu bol pre nás smutný. Keď však budeme rozumní, tak sa z neho poučíme. Zápas sme mohli zvládnuť lepšie,“ komentoval nitriansky tréner Ivan Galád.

Obaja tréneri mali šťastnú ruku, pretože vytiahli z lavičky náhradníkov hráčov, ktorí sa postarali o prvé dva góly. Najskôr nitriansky žolík Andrej Ivančík strelil výstavný vedúci gól hostí. Z náskoku mali radosť len päť minút. Potom im ju pokazil Tomáš Brigant, ktorý bol na ihrisku len dve minúty. Keď sa už zdalo, že hostia natiahnu sériu bez prehry a udržia nerozhodný stav, trnavský stopér Ivan Hladík zblízka v páde rozhodol.

Líder podľahol po 19 zápasoch

„Prvý polčas priniesol nudu,“ priznal trnavský kouč Nestor El Maestro. „Druhý už bol iný. Na našu stranu sa po dvoch zápasoch obrátilo šťastie a vybojovali sme tri dôležité body, z ktorých mám radosť.“

Líder dohrával bez vylúčeného Chovanca, ale ten opustil ihrisko až v nadstavenom čase a jeho odchod Galád nespájal s inkasovaným gólom. „Nechcem ho obviňovať z toho, čo sa stalo. Možno mal byť len opatrnejší, mal už žltú kartu. Nebudeme sa však vyhovárať, že gól padol v nadstavenom čase, alebo po ňom, to prináša futbal, tak to býva,“ vravel tréner Nitry.

Bez prehry zostali v súťaži len bratislavskí futbalisti, ale tí už tri razy remizovali. Najmä preto nitrianskeho nováčika z čela tabuľky nezosadili. Nitrania podľahli v ligovom zápase po bezmála pol roku. Predtým nenašli premožiteľa nielen v šiestich zápasoch najvyššej súťaže, ale prešli suverénne aj jarnou časťou druhej ligy.

Trnava bola nitrianskym osudom

Ich osudom sa napokon stali Trnavčania, pretože aj v nižšej súťaži podľahli práve béčku trnavského Spartaka. Stalo sa tak 26. marca, potom ich trinásť druholigových stretnutí nik nezdolal. Nitrianska šnúra bez prehry trvala dovedna devätnásť zápasov. V nej mužstvo remizovalo trikrát, vo všetkých ostatných zvíťazilo.

Podľa Galáda nepodali jeho zverenci slabší výkon ako v doterajších súbojoch. „Nemali sme pocit, že v Trnave sme zaznamenali výrazny rozdiel v porovnaní s inými výkonmi. V minulých zápasoch stálo na našej strane aj trochu šťastia. V kádri máme šikovných hráčov, veľa mladých i skúsených. Dosiahli pekné výsledky, stále sú v tabuľke na prvom mieste, čo je pre nás všetkých veľké prekvapenie. Či je to umiestnenie odrážajúce realitu, ukážu ďalšie kolá. Ale odvtedy, čo od januára spolupracujeme, sme prehrali len dva súťažné zápasy. Boli sme aj teraz blízko k bodovému úspechu. Chceli sme veľmi vyhrať, ale možno sme mali byť skromnejší.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #FC Nitra