Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Trnavy El Maestro: Hrali sme proti najsilnejšej jedenástke v tejto sezóne

Už aj futbalisti Trnavy prehrali a stratili prvé miesto v tabuľke. Spartak nezvládol derby so Slovanom a v najvyššej súťaži po 5. kole už nie je ani jedno mužstvo s plným počtom bodov.

20.08.2017 13:52
Nestor El Maestro Foto: ,
Tréner Trnavy Nestor El Maestro.
debata (4)

Trnavčanov na čele tabuľky senzačne vystriedal nováčik z Nitry, ktorý naplno bodoval v Senici a stále nedostal v súťaži gól!

Najprestížnejšie slovenské derby pred rekordnou návštevou doterajšieho priebehu ročníka (8580 divákov) dostalo grády až v poslednej štvrťhodine. Slovanisti ho vybavili napokon už v prvej polhodine. V nej hrali Trnavčania zle, robili chyby v obrane a inkasovali dva góly v rozpätí troch minút.

Prvý strelil Hološko, ktorý si otvoril v 33 rokoch strelecký účet v slovenskej lige. „Teším sa, že sme vyhrali derby. Myslím si, že zaslúžene, hoci v druhom polčase nebol náš výkon najlepší, mali sme v ňom hrať agresívnejšie,“ komentoval Filip Hološko, ktorý predtým strelil dva góly v belasom drese s Pjunikom Jerevan v Európskej lige.

V bratislavskej zostave bol jediným Slovákom v poli (druhým bol brankár Greif), všetci ostatní boli legionári zo siedmich krajín. Premiéru si odkrútili dve nové posily – Nigéjičan Rabiu, ktorý je v klube už niekoľko týždňov, ale mal zdravotné problémy a Maďar Holman. Obaja naznačili svoj futbalový potenciál, hoci Rabiu je momentálne tieňom hráča, ktorý pôsobil predtým v Trenčíne.

„Hrali sme proti najsilnejšej jedenástke v tejto sezóne. Mali sme zo súpera spočiatku príliš veľký rešpekt. Cením si, že mužstvo zápas nezabalilo a bojovalo až do konca a pri troche šťastia sme mohli aj vyrovnať,“ hodnotil trnavský tréner Nestor El Maestro.

Zľava: Marvin Egho z FC Spartak Trnava a... Foto: SITA, Ivan Kopčáni
Marvin Egho Zľava: Marvin Egho z FC Spartak Trnava a Adamantios Chouchoumis z ŠK Slovan Bratislava.

Po prestávke hostia poľavili, inciatívu preberali Trnavčania a v 77. min Yilmaz vykresal ich nádej aspoň na zisk bodu. Slovan však v závere tesný náskok udržal. „Hrali sme dobre v poslednej polhodine, mali sme aj šance, škoda, že sme to nevyužili a aspoň nevyrovnali,“ vravel strelec trnavského gólu.

Tréner Slovana Ivan Vukomanovič hovoril o dôležitom víťazstve. „Chceli sme získať náskok v prvom polčase, vedeli sme, že po prestávke môžeme mať problémy, lebo veľa hráčov prišlo do tímu neskôr a veľa ich pravidelne netrénovalo.“

Zaváhanie Spartaka využil druhý tím tabuľky – nováčik z Nitry vyhral na pôde poslednej Senice gólom z penalty a usadil sa na čele. Ani po piatom zápase ich brankár Hroššo ešte neinkasoval. Čisté konto si drží už 450 minút.

Michalovce po siedmich hodinách skórovali

Futbalisti Zemplínu Michalovce sa konečne dočkali prvých gólov v novej sezóne. Pred piatym ligovým kolom boli posledným tímom, ktorému svietila v tabuľke na konte strelených gólov – nula.

Je symbolické, že o prvé góly sa postaral rovnaký zakončovateľ, ktorý v minulom ročníku uzatváral michalovský sezónny strelecký účet. Martin Koscelník dal v Trenčíne v druhom polčase dva góly v rozpätí piatich minút a rozhodol tak o zisku troch bodov svojho tímu. Mimochodom, strelecký výpadol Michaloviec v najvyššej súťaži trval sedem a pol hodiny (459 minút).

Koscelník predtým skóroval v záverečnom, 33. kole minulého ročníka, keď so Slovanom vyrovnával na 1:1, ale Michalovčania potom inkasovali ešte dva góly a podľahli. V Trenčíne sa tešili nielen z prvých presných zásahov, ale aj z premiérovej výhry v aktuálnom ročníku. Zemplínu sa v súboji s donedávna suverénom súťaže v poslednom období celkom darí: zo štyroch vzájomných stretnutí vyhral tri (predtým tri prehry za sebou).

„Vyšla nám tentoraz taktika. V prvom polčase sme neboli natoľko nebezpeční, ako sme si predstavovali. V druhom sme využili dve brejkové situácie. Trenčín musel aj riskovať, mali sme aj šťastie, lebo v závere mal ešte dosť možností,“ komentoval michalovský tréner Anton Šoltis.

Trenčania dali doteraz šesť gólov, čo je málo na tím, ktorý sa v lige dlho pýšil najmä dobrou ofenzívou. „S efektivitou si momentálne netykáme. Nedávame góly, čo je veľký problém. Pokiaľ to bude takto pokračovať, nebudeme vyhrávať. Proti Michalovciam bol prvý počas jednoznačne v našej réžii, mali sme tri šance a mohli sme rozhodnúť. Šťastena sa od nás nielen v tomto zápase odvrátila,“ povzdychol si trenčiansky kouč Martin Ševela.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava