Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mareš po krásnom góle: Bolo to náhodné. Ľavú nohu mám skôr na opieranie

Obe mužstvá zostali nezdolané. Kým v jednom vládla spokojnosť, druhým sa niesla pachuť z dvoch stratených bodov.

14.08.2017 17:32
Jakub Mareš Foto: ,
Jakub Mareš (v strede) sa teší z gólu so spoluhráčmi zo Slovana.
debata

Futbalisti Slovana sa po vypadnutí z 2. predkola Európskej ligy môžu zamerať na najvyššiu domácu súťaž. Viaceré nové tváre v kádri majú najslávnejšiemu slovenskému klubu pomôcť zasadnúť na ligový trón.

Po štyroch kolách zostávajú belasí nezdolaní so solídnym skóre 9:4, ale osem bodov a tretie miesto so štvorbodovou stratou na bezchybnú Trnavu sa im máli. Ostatný bodový zápis si pripísali v nedeľu, keď sa s Dunajskou Stredou rozišli po nerozhodnom výsledku 1:1.

„Vzhľadom k tomu, že sme viedli a hrali doma, nemôžeme byť spokojní. Jediné, čo môžem hodnotiť pozitívne, je bojovnosť. Chýba nám koncentrácia pri brejkových situáciách súpera a musíme zlepšiť aj finálnu fázu," vravel po stretnutí na klubovej stránke obranca Boris Sekulič. Kapitán Slovana bol po zápase rozčarovaný, pripomenul mu predošlý ligový duel v Senici (1:1). Aj tam sa ujali vedenia, ale nakoniec súperovi dovolili získať aspoň bod.

„Je to stále to isté. Aj proti Senici sme prehrávali mikrosúboje. Inkasovali sme z brejku v čase, keď sme mohli dať druhý upokojujúci gól. Nekoncentrujeme sa a namiesto víťazstiev zbierame body po jednom,“ neskrýval sklamanie Jakub Mareš.

Zostrih zápasu, gól Mareša v čase 1:23

Český útočník sa presadil v oboch spomínaných dueloch a je najlepším strelcom súťaže s piatimi gólmi. V 52. min otvoril skóre, nádhernou strelou do pravej šibenice nedal brankárovi DAC Patrikovi Macejovi šancu.

„Priznávam, bolo to trochu náhodné. Ľavú nohu mám skôr na opieranie. Avšak, futbal je tímový šport, neprišiel som si robiť osobné rekordy. Keby sme náskok udržali, som teraz šťastnejší, spokojnejší. Čo z gólu, keď nemáme tri body, ktoré potrebujeme? Je to ďalší zápas, v ktorom sme zbytočne stratili body po vypustení jednej situácie,“ smútil Mareš.

Trojtisícová návšteva, ktorej najhlučnejšiu časť tvoril vypredaný sektor hostí, videla priemerný futbal. Slovan bol aktívnejší, mal viacero príležitostí, ale chybu gréckeho obrancu Chouchoumisa potrestal peknou krížnou strelou Erik Pačinda.

„Obrancovi ušla lopta, hodil som si ju na ľavačku. Skúsil som zakončiť a vyšlo to. Výsledok zodpovedá dianiu na trávniku. Na Slovan sme sa dobre pripravili. Podnikli sme niekoľko protiútokov, jeden nám vyšiel a máme bod," vravel pre televíziu 213 strelec vyrovnávajúceho gólu Pačinda.

Bratislavčania prišli o zraneného stopéra Kornela Salátu. Slovenský reprezentant musel nútene striedať už v 11. minúte.

„Veľmi ma mrzí, že sa zranil jeden z našich kľúčových hráčov. Kornel je neodmysliteľnou súčasťou našej zostavy. Uvidíme, čo má s kolenom. Verím, že bude čím skôr v poriadku," želá si tréner Slovana Ivan Vukomanovič. S výsledkom ani predvedenou hrou nebol nadšený. Jeho kolega na lavičke DAC Marco Rossi bol s deľbou bodov spokojný.

„Bol to vyrovnaný zápas so spravodlivým výsledkom. Slovan trochu viac tlačil, my sme dobre bránili. Po taktickej stránke hráči splnili to, čo sme chceli. Remíza je v poriadku," povedal na pozápasovej tlačovej konferencii taliansky tréner.

Obe mužstvá čakajú v 5. kole ďalšie náročné previerky. Slovan v sobotňajšom šlágri kola pricestuje na horúcu trnavskú pôdu, Dunajská Streda o deň neskôr privíta prebudeného majstra zo Žiliny.

Tabuľka
    Z V R P S B
1. Trnava 4 4 0 0 7:2 12
2. Nitra 4 3 1 0 6:0 10
3. Slovan Bratislava 4 2 2 0 9:4 8
4. Dunajská Streda 4 2 2 0 5:3 8
5. Zlaté Moravce 4 2 0 2 5:4 6
6. Prešov 4 2 0 2 5:11 6
7. Ružomberok 4 1 1 2 6:5 4
8. Trenčín 4 1 1 2 5:6 4
9. Podbrezová 4 1 1 2 3:4 4
10. Žilina 4 1 0 3 9:7 3
11. Michalovce 4 1 0 3 0:3 1
12. Senica 4 0 1 3 3:14 1

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Jakub Mareš