Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

El Maestro majstruje naďalej. Najlepší polčas čo som v Trnave, vravel

V šlágri 4. kola najvyššej futbalovej súťaže vyhrala Trnava v Ružomberku 2:0 a s plným bodovým ziskom figuruje na čele domáceho ligového pelotónu.

13.08.2017 14:36
Ružomberok - Trnava Foto: ,
Martin Tóth z FC Spartak Trnava (vľavo) a Miloš Lačný z MFK Ružomberok počas futbalového zápasu 4. kola Fortuna ligy.
debata

„Bolo to najlepších 45 minút, čo som na lavičke Spartaka,“ tešil sa z úvodného dejstva spokojný tréner Trnavy Nestor El Maestro. Jeho tím zápas otvoril ako z veľkej knihy.

Ofenzívne, s kolmým ťahom na bránku a výborným pohybom. Za 20 minút bol pre Liptákov dosť šokujúci stav 0:2. V 9. min za chrbtom domáceho gólmana Macíka skončila hlavička P. Tótha a druhá lopta do ružomberskej siete zapadla po „vlastencovi“ stopéra Kružliaka, keď smoliarsky zasiahol prudký center Egha.

"Prvý polčas bol podľa našich predstáv, snažili sme sa hrať dopredu, vyšli nám dve kontry. V druhom sme už mali nastavené v hlavách, že vedieme 2:0. Ružomberok začal hrať, pritlačil a pri nás stálo aj šťastie. Máme veľkú radosť, odvážame si tri body,“ konštatoval šéf spartakovskej šatne Lukáš Greššák.

Na margo sľubnej série svojho mužstva muž, ktorý do veľkého futbalu vykročil práve pod Čebraťom, vtipne podotkol: „Zatiaľ je to len taká malá rozprávka pre dvoj-trojročné decká.“

Kým trnavská kabína hlasito oslavovala, v domácej bolo mĺkvo, sklamanie sa dalo krájať. Od stavu 0:2 MFK výraznejšie dupol na plyn. Ešte do prestávky si vypracoval tri výborné príležitosti na skórovanie, po návrate z kabíny v rovnakom kurze pokračoval, Spartak zamkol na jeho polovici, no domáca koncovka bola v sobotu jalová.

"Trnava bola v prvom polčase tri razy pred našou bránkou a dala dva góly. Potom sme mali kopec šancí, ale aj šťastena sa od nás odklonila. Takisto dobre hosťom zachytal brankár,“ so smútkom v hlase hodnotil domáci kapitán Dominik Kružliak.

Najväčšie vetry obrane Spartaka robil Erik Daniel, no trafil akurát (v 70. min) žrď. „Dvadsať minút sme sa na ihrisku hľadali. Dvojgólové manko sa potom ťažko naháňa. Ani sám so sebou nie som spokojný. Aspoň jednu z troch tutoviek sa žiadalo premeniť,“ sypal si popol na hlavu.

Domáci tréner Norbert Hrnčár napriek prehre svoj tím nezatracoval. „Cením si obrovskú morálku, po prvom polčase sa mužstvo nezložilo. V druhom svoj tlak vystupňovalo, ale gól nám nebolo súdené dať,“ povedal.

Nakoniec mohol byť výsledok pre domácich ešte krutejší, v poslednej minúte riadneho hracieho času totiž Macík už pravdepodobne spoza bránkovej čiary vytiahol Eghov projektil zdiaľky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #MFK Ružomberok #Fortuna liga