Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na prvú výhru čakal majster do štvrtého kola. Prišla vo veľkom štýle

Po sympatických výkonoch futbalistov MŠK Žilina v 2. predkole proti dánskemu šampiónovi FC Kodaň sa očakávalo, že majstrovský celok vstúpi v podobnom duchu aj do nového ročníka Fortuna ligy.

13.08.2017 12:19
Adrián Guľa Foto: ,
Tréner MŠK Žilina Adrián Guľa.
debata

Po troch vlažných výkonoch – prehre 0:1 na ihrisku nováčika z Nitry, domácej neúspešnej prestrelke s Prešovom 2:3 a neúspechu 0:2 v Zlatých Moravciach – prišiel v sobotu výkon hodný mužstva, ktoré vlani oslavovalo siedmy majstrovský titul. Na domácom ihrisku rozdrvili zverenci Adriána Guľu Senicu 7:1.

„Skladám kompliment divákom, ktorí nás prišli podporiť a nesmierne si vážim postoj celého mužstva. Na trávniku bola chémia a preto padali góly. Chalani išli veľmi dôrazne za víťazstvom a bolo im dopriate. Máme pred sebou obrovskú motiváciu dokázať, že napriek nevydarenému štartu sme silní. Jedna lastovička však leto nerobí. Treba sa chvíľu potešiť a hľadieť na ďalšie duely,“ zhodnotil duel pre klubovú stránku tréner domácich.

Guľa znovu výrazne siahol do zostavy. V bránke dostal prvý raz po zranení šancu Miloš Volešák, nútene absentujúcu stopérsku dvojicu Vavro – Králik nahradili Kaša s Hanckom. Na hre Žiliny to však nebolo poznať. V priebehu 16 minút 1. polčasu napli sieť súpera štyrikrát, od 74. do 84. minúty tromi presnými zásahmi dovŕšili sedemgólový direkt pre Seničanov.

„Naša kabína potrebovala víťazstvo. Bolo úplne zaslúžené, určite nám prinesie do hláv i šatne pohodu. Konečne sme priklonili šťastie na našu stranu, padlo nám to tam takmer zo všetkého. Som vďačný za každý gól. Verím, že nás to nakopne a vysokú efektivitu si udržíme. Sme sebavedomejší, no nemôžeme poľaviť,“ povedal dvojgólový strelec Samuel Mráz.

Tréner hostí Ivan Vrabec len ťažko hľadal slová. Jeho mužstvo je na chvoste ligovej tabuľky s jediným bodom a hrozivým skóre 3:14. „Je ťažké hrať prvú ligu s druho-treťoligovými hráčmi. Aktuálny stav hovorí, že je to z našej strany trápenie. Do zápasu sme nastupovali s určitými predsavzatiami, ale tie zostali v šatni.“

„Nechceli sme dať súperovi priestor, ale dali sme mu ho až príliš. Na lepší výsledok sme mohli pomýšľať za stavu 0:2. Nevyužili sme náznaky šancí. Od tohto momentu Žilina, ktorá má kvalitnejšiu mužstvo, kontrolovala priebeh zápasu,“ pomenoval príčiny prehry Vrabec na stránke klubu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #FK Senica #Fortuna liga