Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zemplínčania sa vrátia domov. Privítajú Prešov

Futbalisti Zemplína Michalovce sú poslední, ktorí ešte nestrelili v novom ročníku súťaže gól. Naposledy prekonal súperovho brankára Koscelník, v záverečnom kole minulej sezóny Zemplín podľahol Slovanu 1:3. Jeho gólový pôst trvá už 304 minút.

11.08.2017 13:00
Michalovce - Bratislava Foto: ,
Futbalisti MFK Zemplín Michalovce v súboji proti Slovanu Bratislava.
debata

Michalovčanom by malo pomôcť, že sa po dlhom čase vrátia na svoj štadión a vo východoslovenskom derby privítajú Prešov. Zabrali už v stredu v 2. kole Slovenského pohára, zdolali FK 09 Bacúch 7:2, ale to nastúpili proti tímu z 5. ligy. Tréner Anton Šoltis tvrdí, že jeho hráči potrebujú vo finálnej fáze viac sebavedomia.

„Bola to dobrá príprava na zápas s Prešovom. Veríme, že streleckú smolu sme už ukončili a aj v derby s Tatranom nejaké góly dáme a všetky tri body zostanú v sobotu doma,“ cituje klubová stránka Šoltisa.

Kolo odštartuje už dnes zápasom, ktorý má takisto príchuť derby. Nováčik z Nitry, ktorý ešte neinkasoval, privíta ViOn. Ten naposledy zdolal obhajcu titulu Žilinu a potvrdil vyššie ambície ako v uplynulej sezóne. Nitrania majú súperovi čo vracať.

Posledný vzájomný ligový zápas odohrali tímy pred vyše troma rokmi, v apríli 2014 sa ViOn tešil pod Zoborom z jasného víťazstva 3:0 a aj v dvoch predchádzajúcich zápasoch strelil súperovi po tri góly a získal tri body (3:0, 3:2).

Šlágrom 4. kola bude stretnutie v Ružomberku. Domáci na svojom trávniku privítali naposledy Everton a podali solídny výkon. Teraz ho budú chcieť potvrdiť v zápase s Trnavou. Po troch kolách je nečakaným lídrom súťaže a jediným mužstvom s plným počtom bodov.

Posledné vzájomné ligové merania síl priniesli vždy vyrovnané zápasy a lepšie výsledky pre Ružomberčanov. Z uplynulých štyroch vyhrali tri (1:0, 1:0, 3:1), vo štvrtom sa zrodila remíza (1:1). Spartak sa naposledy tešil zo zisku troch bodov pred takmer dvoma rokmi, keď v októbri 2015 zdolal Ružomberok 2:1.

Oba tímy sa na zajtrajší zápas dobre naladili. Zaujímavosťou je fakt, že v stredu nastrieľali v pohári svojim súperom z nižších súťaží po desať gólov a ani jeden neinkasovali.

Na trnavské zakopnutie čakajú Slovan a Dunajská Streda, ktorí uzavrú kolo nedeľňajším súbojom. Obaja len uplynulý víkend stratili prvé body v novej sezóne, zhodne remizovali 1:1 (Slovan v Senici, DAC doma s Ružomberkom). Slovanisti neprehrali doma s mužstvom zo Žitného ostrova od marca 2015 (0:1). Pred zápasom pripravili fanzónu so zaujímavým programom a súťažami pre fanúšikov. Bude otvorená dve hodiny pred výkopom.

Program 4. kola
Dnes 16.30 Nitra – Zlaté Moravce-Vráble (TV 213),
sobota 18.30 Michalovce – Prešov (RTVS), 19.00 Žilina – Senica, Ružomberok – Trnava, Trenčín – Podbrezová,
nedeľa 18.30 Slovan Bratislava – Dunajská Streda (TV 213)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tatran Prešov #MFK Zemplín Michalovce #Fortuna liga