Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Droppa túžil po Slovane už v zime. Obavy mal zo štadióna

Na Pasienkoch stále zbroja a dopĺňajú káder. Aktuálne získal Slovan bulharského reprezentanta Vasila Božikova z tureckého Kasimpasu a gréckeho reprezentanta v mládežníckych výberoch Diamantisa Chouchoumisa z Panathinaikos Atény.

31.07.2017 21:24
Lukáš Droppa Foto:
Lukáš Droppa.
debata (1)

Ani jeden z tejto dvojice ešte nebol v uplynulom kole v zápase so Zlatými Moravcami-Vrábľami trénerovi Ivanovi Vukomanovičovi k dispozícii, ale Božikov stretnutie nových spoluhráčov už sledoval aspoň z tribúny.

Zo slovanistických letných posíl bol najdrahší miliónový Nigérijčan Ibrahim Rabiu, ktorý sa však zatiaľ v belasom drese neobjavil. Mužstvo doplnili aj českí futbalisti Jakub Mareš, Lukáš Droppa, či Slováci Filip Hološko a Michal Šulla. Slovanisti sa usilujú zaceliť medzery, ktoré vznikli odchodom doterajších opôr – Soumaha, Priskina, Muchu, Kóňu i ďalších. Či sa im to podarí a získali rovnocennú náhradu, ukážu nasledujúce týždne.

Z nových tvári si uplynulú sobotu odkrútil trojminútovú premiéru v slovenskej lige český legionár Lukáš Droppa. Jeho predchádzajúcim pôsobiskom bol turecký druholigový Bandirmaspor, ale skúsený, 28-ročný defenzívny stredopoliar zažil viaceré európske súťaže. Okrem Česka, kde hrával aj v Sparte Praha, pôsobil tiež v ruskej (Tomsk), rumunskej (Pandurii) i poľskej (Slask Wroclaw) lige.

Uvedomuje si, že naskočiť do mužstva, ktoré má za sebou už niekoľko náročných stretnutí v rozbehnutej sezóne je pre hráča nevýhodou.

„Tréner si urobil prvú predstavu o zostave, má svojich hráčov a nový muž v tíme má menej priestoru ho zaujať, pretože sa nehrajú ani prípravné stretnutia. Som tu len zopár dní, preto musím byť trpezlivý a čakať na svoju šancu, ukázať sa v tréningu a ak dostanem priestor v zápase, tak ho naplno využiť. Dúfam, že odohraných minút bude postupne pribúdať a dostanem sa aj do základnej zostavy. To je môj cieľ, ale v tejto chvíli rešpektujem rozhodnutie trénera. A, samozrejme, aj spoluhráčov, ktorí momentálne nastupujú v strede poľa a hrajú dobre,“ zdôraznil Droppa.

O príchode do Slovana rokoval už v zime, ale napokon z prestupu zišlo. „Nebolo to tak, ako sa niekde objavilo, že som Slovan odmietol. Naopak, kvôli Slovanu som odmietol iné kluby, chcel som ísť do Bratislavy. V zime to nevyšlo, ale nie z mojej strany. V časovej tiesni som sa potom rozhodol pre druhú tureckú ligu. Bola to napokon cenná skúsenosť, jej úroveň bola vysoká, hrá v nej veľa kvalitných hráčov.“

O bratislavskom mužstve vie veľa, získal dosť informácií aj od českých futbalistov, ktorí v ňom pôsobili či od súčasného trénera českých reprezentantov Karla Jarolíma, ktorý priviedol belasých v roku 2011 k double. Pod jeho vedením si Droppa štyri razy obliekol aj reprezentačný dres, ale návrat do neho nie teraz jeho priorita. „Najskôr sa musím sústrediť na Slovan, hrávať v klube, presadiť sa v novom prostredí. Reprezentáciu teraz neriešim, možno v budúcnosti,“ vysvetlil.

Droppa priznal, že po dlhšom čase zažíva kabínu, v ktorej môže bez problémov komunikovať. „Teší ma to. Mám k Slovensku blízko, môj dedo pochádza zo Slovenska,“ vysvetlil.

Na otázku, či mal z niečo obavy pred príchodom do klubu s vysokými ambíciami, zareagoval.

„Trochu zo štadióna a prostredia, ktoré teraz na ňom vládne. Viem, že návštevy na zápasoch nie sú vysoké. Pokúsim sa teraz prispieť k tomu, aby sa to postupne zmenilo a verím, že prechodom na nový štadión, ktorý sa buduje, sa situácia zlepší,“ zdôraznila nová posila belasých.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Lukáš Droppa