Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ostrý kapitán Slovana: Takto to nemôže pokračovať!

Ešte len dve kolá odohrali tímy v najvyššej futbalovej súťaži, ale už len tri majú plný počet bodov. A ani v jednom z nich nevládne úplná spokojnosť.

30.07.2017 16:02
Boris Sekulič, Silva Cleber Foto: ,
Boris Sekulič v tanečnom súboji so Silvom Cleberom z FC Vion Zlaté Moravce.
debata

Boris Sekulič, strelec vedúceho gólu a kapitán Slovana Bratislava, ktorý sa vďaka skóre vyšvihol na čelo tabuľky, bol dokonca po víťaznom stretnutí so Zlatými Moravcami-Vrábľami dosť ostrý.

„Môžu nás tešiť len tri body, určite nie hra, ktorú sme ukázali. Ak to takto bude pokračovať, nebude to dobré a niekto nás určite zlomí,“ vyjadril svoje obavy po zápase so Zlatými Moravcami-Vrábľami srbský obranca v bratislavských službách.

Potom aj špecifikoval, prečo ho v sobotu večer na Pasienkoch hra jeho tímu netešila. „Nemali sme zápas pod kontrolou, súper mal veľa šancí najmä v prvom polčase. Okrem gólu mohol skórovať ešte dva-trikrát. Celý zápas nebola naša hra dobrá. Možno okrem prvých desať-pätnásť minút, ale potom sme to celé pokazili. Toto si doma nemôžeme dovoliť,“ nedával si kapitán servítku pred ústa.

V hľadisku bola opäť malá návšteva, neprišla ani tisícka ľudí, ale Sekuliča to neprekvapuje. „Po vypadnutí z Európskej ligy a po takýchto výkonoch nemôžeme ani nič iné čakať,“ zdôraznil.

Sekulič strelil svoj premiérový gól v najvyššej slovenskej súťaži a vravel, že mal pri ňom aj dosť šťastia. Skóre otvoril už v šiestej minúte, čo mohlo slovanistov upokojiť.

„Je veľmi dobré, keď otvoríme skóre na začiatku, pomôže to aj sebavedomiu mužstva v takomto stretnutí. Neviem, prečo, ale tentoraz nám gól vôbec nepomohol. Jediné plus bolo v tom, že sme vyhrali. Lebo ak chceme byť úspešní, musíme bodovať aj v zápasoch, keď nehráme dobre.“

Na otázku, čo hovorí líder bratislavskej šatne na dve prehry najväčšieho súpera zo Žiliny s outsidermi, zareagoval. „Je to len začiatok ligy, zatiaľ to nič neznamená. Žilina má veľmi dobré mužstvo, čo dokázala aj minulú sezónu. My sa musíme pozerať na seba a na svoju hru a tú určite zlepšiť,“ uzavrel kriticky naladený Boris Sekulič.

Vittek musel striedať, poranil si zadný stehenný sval

Róberta Vitteka neobchádzajú zdravotné problémy, v sobotňajšom dueli 2. kola Fortuna ligy proti Zlatým Moravciam musel striedať už v polovici prvého polčasu. Najlepšieho kanoniera reprezentácie SR zradil zadný stehenný sval, z ihriska zišiel v 22. minúte za stavu 1:0, nahradil ho František Kubík. Slovan napokon duel vyhral 2:1. „Mrzí ma skoré vynútené striedanie Roba Vitteka. Cítil bolesť v zadnom stehennom svale a nechceli sme riskovať zhoršenie jeho zranenia,“ povedal na pozápasovej tlačovej konferencii tréner „belasých“ Ivan Vukomanovič.

V drese bratislavského klubu nenastúpil ani český zakončovateľ Jakub Mareš, s tromi gólmi momentálne najlepší strelec súťaže. „To isté, čo Vittekovi, sa stalo v závere piatkového tréningu Kubovi Marešovi, ani v jeho prípade sme nepodstupovali zbytočné riziko,“ uviedol Vukomanovič. Tridsaťročný Mareš po prestupe z Ružomberka do Slovana strelil už šesť gólov – tri do siete Pjuniku Jerevan v 1. predkole Európskej ligy a trikrát sa presadil aj minulú nedeľu v dueli úvodného kola Fortuna ligy v Prešove.

Slovan Bratislava je po neúplných dvoch kolách novej sezóny na čele najvyššej slovenskej súťaže o skóre pred Trnavou a Dunajskou Stredou. Najbližšie ho čaká v piatok 4. augusta zápas na ihrisku Senice. (sita)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Robert Vittek #Boris Sekulič