Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiline chýba kumšt. Prehrala aj s Prešovom

O najväčšie senzácie sa v najvyššej futbalovej súťaži zatiaľ spoľahlivo stará Žilina. Suverén minulého ročníka si nemohol horší vstup do sezóny predstaviť ani v zlom sne.

30.07.2017 11:33
Jakub Paur, Yves Simon Pambou, Branislav... Foto: ,
Yves Simon Pambou (vľavo) z DAC, Jakub Paur z AS Trenčín a Branislav Ľupták z DAC v súboji počas zápasu v Trenčíne.
debata

Majster najprv prehral na pôde nováčika v Nitre a v druhom kole podľahol doma Prešovu, tímu, ktorý bol v uplynulej sezóne posledný v tabuľke a pred týždňom dostal od Slovana päťgólovú nakladačku.

Žilinskí futbalisti navyše tentoraz nevyužili ani celopolčasovú presilovku. „Futbal ukazuje hráčom krutú tvár. Očakáva sa, že naše mužstvo bude vyhrávať. Ale preto je to šport, že aj outsider môže takýto zápas zvládnuť. Dostali sme tentoraz ťažšiu školu, ale v kariére hráčov asi potrebnú,“ komentoval žilinský tréner Adrián Guľa.

Góly sa začali v zápase rýchlo sypať. Po šťvrťhodine bolo už 1:2, pričom oba presné zásahy hostí si pripísal Roland Černák. Ten istý hráč videl krátko pred prestávkou po druhej žltej karte červenú. A rozhodca Somoláni za protesty vykázal na tribúnu aj prešovského trénera Miroslava Janteka.

Vavro síce z penalty päť minút pred koncom prvého polčasu vyrovnal, ale obhajca titulu potom paradoxne stratil zápas v dlhej presilovke. „Súper bol extrémne produktívny. Trikrát bol u nás a strelil tri góly. Na môj vkus je to príliš veľa. Očakával som, že budeme oveľa produktívnejší. Chýbal nám pokoj i kumšt,“ pokračoval Guľa.

Mladík, ktorý jeho mužstvu strelil dva góly a potom nedohral ani prvý polčas, prišiel do Tatrana na hosťovanie tesne pred štartom nového ročníka z Dunajskej Stredy, kde v minulej sezóne dostával málo príležitostí. Deň pred prvým zápasom sezóny so Slovanom podpísal zmluvu a oslávil 20. narodeniny.

Druhé kolo posledným majstrom nevyšlo. Prepadla nielen Žilina, ale aj Trenčín, ktorý získal dva tituly pred ňou. Na jeho pôde sa tešil DAC Dunajská Streda. Aj on mal vo svojom strede dvojgólového strelca, ktorý vybavil cenné víťazstvo. Bol ním ďalší mladík, 22-ročný maďarský ofenzívny stredopoliar Kristopher Vida, ktorý prišiel na Žitný ostrov z holandského De Graafschapu.

„Potrebujeme viac osobností na trávniku, keby sme ich mali aj v tomto zápase, menej by sme v ňom trpeli,“ vyjadril sa talianský tréner DAC Marco Rossi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #AS Trenčín #DAC Dunajská Streda #1. FC Tatran Prešov