Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Oslabený majster chce opäť titul. A aj pohár

Žilinský MŠK prišiel v lete o dvoch kľúčových hráčov. Najlepší strelec tímu i celej súťaže Filip Hlohovský, ktorý dal v minulom ročníku dvadsať gólov, odišiel do druholigového kórejského tímu FC Seongnam a kamerunsky reprezentant, jeden z pilierov obrany Ernest Mabouka do Maccabi Haifa.

21.07.2017 18:48
Oslavy titulu MŠK Žilina Foto: ,
Oslavy titulu MŠK Žilina na záver uplynulej sezóny.
debata

Žilinčania uvoľnili aj útočníka Nermina Haskiča do Ružomberka, ktorý strelil v sezóne päť gólov, ale na jar bol na hosťovaní v Poľsku. Káder doplnili mladíci, ktorí majú perspektívu – Róbert Polievka a Juraj Chvátal. Kapitán Michal Škvarka podpísal pred štartom novej sezóny zmluvu s MŠK do konca roku 2019.

Napriek momentálnemu oslabeniu je cieľ Žilinčanov jednoznačný – obhajoba titulu. K tomu by radi pridali úspech aj v Slovenskom pohári.

„Chceme obhájiť titul a presvedčiť výkonmi na ihrisku, že na to máme. Motiváciu máme aj v Slovenskom pohári, v ktorom sme v minulej sezóne vypadli už vo štvrťfinále, no teraz by sme boli radi úspešní vo finále. Myslím si, že káder máme na takej úrovni, ktorá bude dostatočná na vybojovanie najvyšších priečok,“ naznačil ambície športový manažér MŠK Karol Belaník.

V pohárových zápasoch tréner Adrián Guľa nemohol počítať s brankárom Milošom Volešákom, ale ten sa už po operácii pripravuje na návrat. Na ten stále čaká bývalý kapitán Viktor Pečovský, ktorý sa lieči už takmer celý rok a nedávno podstúpil ďalšiu operáciu.

Podľa Belaníka je mužstvo dobre pripravené na novú sezónu. Absolvovalo krátke sústredenie v Bojniciach a odohralo aj niekoľko prípravných zápasov, ale potom ho už čakali dva súboje v predkole Ligy majstrov. „Príprava bola krátka a nebola ideálna, pretože sme mali veľa reprezentantov mimo, ale aj dvojzápas s Kodaňou nám ukázal, že sme sa dobre pripravili,“ zdôraznil manažér.

Už v sobotu otvorí Žilina nový ročník na pôde nováčika z Nitry. „Očakávame náročný zápas, lebo nováčik má vždy v úvode veľkú motiváciu. Verím, že zápas zvládneme, dobrý vstup do sezóny je dôležitý,“ zdôraznil Belaník.

Žilinčania očakávajú v novom ročníku náročnejšiu konkurenciu. „Tešíme sa na konkurenčené prostredie, máme šancu hrať viac kvalitných zápasov, o to to bude zaujímavejšie. Liga má nové šaty a veríme, že budú nielen pekné, ale aj efektívne a budeme napredovať,“ vyhlásil tréner Guľa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina