Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Michalovce sa po ôsmich mesiacoch vrátia domov

Michalovskí futbalisti sa v novom ročníku najvyššej súťaže vrátia po ôsmich mesiacoch domov na svoj zrekonštruovaný štadión.

21.07.2017 11:00
martin mikovič, spartak trnava, igor žofčák,... Foto: ,
Kapitán Michaloviec Igor Žofčák (vpravo).
debata

Privíta ich nový vyhrievaný trávnik, v areáli už nainštalovali aj turniketový a kamerový systém. Prvý zápas sa na ňom uskutoční až o týždeň, keď privítajú nováčika z Nitry.

V príprave odohrali šesť stretnutí a zatiaľ ich absolvovali na súperových ihriskách alebo na neutrálnej pôde. Na sústredení v Uherskom Brode vybojovali aj jediné víťazstvo – zdolali Górnik Zabrze 4:3. V ďalších súbojoch so zahraničnými súpermi prehrali – s Debrecínom (1:3), Volyňom Luck (0:1) i so Zlínom (1:5). Dve remízy 2:2 si pripísali so slovenskými druholigistami Bardejovom a Lokomotívou Košice.

Tréner Anton Šoltis neprikladá slabšej letnej výsledkovej bilancii vážnejší význam. „V príprave nie sú výsledky natoľko podstatné. Až liga ukáže, ako na tom sme," zdôrazňuje kouč.

Svoj tretí ročník medzi slovenskou špičkou začnú jeho zverenci zajtra v Trnave. Ako nováčik skončili Michalovce predposledné, na 11. mieste, vlani sa posunuli na 8. priečku a teraz by radi v tomto trende pokračovali. Hlavnou úlohou – ako aj v dvoch predchádzajúcich rokoch – však zostáva ligová záchrana.

V kádri Zemplínčanov došlo v lete k viacerým zmenám. Dovedna odišli siedmi hráči, novými sú zatiaľ piati futbalisti, medzi ktorými je aj španielsky legionár, stopér Carillo Mancilla. Michalovčanov potešil najmä návrat Miroslava Božoka, v klube vyrastal a odišiel z neho ako osemnásťročný. Teraz sa opäť stretne v jednom mužstve so súčasným kapitánom Igorom Žofčákom, s ktorým pomáhali pred jedenástimi rokmi vybojovať Ružomberku double.

debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Zemplín Michalovce