Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

V Trnave sa udiali veľké zmeny. Diváci prišli na generálku

V Trnave po skončení uplynulej sezóny nevládla spokojnosť. Mužstvo skončilo až na 6. priečke a nezískalo miesto v Európskej lige. Aj preto došlo v klube k mnohým zmenám.

21.07.2017 10:00
Tomáš Brigant Foto: ,
Tomáš Brigant, nová posila Spartaka Trnava.
debata

Padol realizačný tím na čele s Miroslavom Karhanom. Toho na poste šéftrénera nahradil El Maestro Nestor, jeho asistentom sa stal El Maestro Nikon. Zemetrasenie nastalo aj v hráčskom kádri. Odišlo dovedna deväť hráčov, medzi nimi napríklad Ivan Schranz či Emir Halilovič.

Do tímu prišlo dvanásť nových hráčov, posilou by mal byť skúsený ligový útočník Štefan Pekár, ktorý naposledy pôsobil v Ostrave alebo mladý slovenský reprezentant Tomáš Brigant, ktorý prišiel takisto z Česka – zo Zbrojovky Brno. V tíme dostali šancu aj viacerí mladíci z dorastu či juniorky a tiež piati legionári. V kádri je aktuálne až 27 futbalistov.

Nový tréner bude mať premiéru v slovenskej súťaži v sobotu na trnavskom štadióne. Domáci Spartak privíta Michalovce. V príprave však boli Trnavčania aktívni a odohrali až osem stretnutí. Podľahli len Maccabi Tel Aviv (0:3) a Baníku Ostrava (1:2). V dvoch zápasoch remizovali a štyri vyhrali vrátane generálky s Györom (1:0).

Zaujímavosťou je, že záverečné stretnutie prípravy sledovalo viac ako tisíc divákov, hoci na jar bol o ligové zápasy Spartaka malý záujem. V sobotu sa ukáže, či sa diváci vrátia aj na ligu do hľadiska Štadióna Antona Malatinského.

„Nečakal som toľko fanúšikov na prípravnom zápase. Vytvorili výbornú kulisu. Veľmi sa mi páči prepojenie medzi našou hrou, hráčmi a fanúšikmi. Chalani bojovali od začiatku až do konca a to je pre ľudí najdôležitejšie. Takýmto spôsobom môžeme vyhrať množstvo zápasov," vravel po generálke v rozhovore pre klubovú stránku spokojný tréner El Maestro. Dodáva, že mužstvo je na ligu pripravené: „Všetko je na dobrej ceste."

Hlavným cieľom v prvej časti súťaže bude skončiť v prvej šestke a bojovať v nadstavbovej skupine o titul. „Pokúsime sa získať čo najskôr dostatočný počet bodov, aby sme si zabezpečili miesto v hornej polovici tabuľky," vyhlásil trnavský kouč.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava