Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan vymenil údernú silu. Odišlo mu 30 gólov

Na Pasienkoch často zdôrazňujú, že na domácej scéne by radi vyhrali všetko, čo sa dá. V minulom ročníku získal Slovan jednu trofej - Slovenský pohár.

21.07.2017 09:30
debata
Útočník Slovana Jakub Mareš po treťom góle do... Foto: SITA, Martin Havran
Jakub Mareš Útočník Slovana Jakub Mareš po treťom góle do jerevenskej siete.

Druhú, na ktorú si robil zálusk, mu vyfúkli Žilinčania. Teraz by rád po štyroch rokoch opäť získal do svojej zbierky titul, na nový štadión by sa chcel na budúci rok sťahovať ako slovenský majster. V klube veria, že po vyše roku sa prejaví práca srbského trénera Ivana Vukomanoviča, ktorý pred sezónou podpísal nový trojročný kontrakt.

Slovan nezačal sezónu najlepšie. Nezvládol zápas so Zlínom o prvú trofej – československý Superpohár. Nepodarilo sa mu ani postúpiť do 3. predkola Európskej ligy. Teraz sa môže sústrediť na ligovú súťaž, ktorú otvorí v nedeľu. V Poprade sa stretne s Tatranom Prešov.

„Musíme posilniť mužstvo, potrebujeme zvýšiť konkurenciu a priniesť potrebnú kvalitu," vravel Vukomanovič po prehratom penaltovom súboji so Zlínom.

Na Pasienkoch síce v lete zbrojili, ale je otázne, či bude mužstvo silnejšie. Belasí totiž vymenili svoju údernú útočnú silu. Odišiel najlepší strelec nielen tímu, ale aj celej súťaže Seydouba Soumah. Guinejský reprezentant zamieril do Partizanu Belehrad a jeho odchod je tretím najlukratívnejším prestupom zo Slovana (po Dubovskom a Kinderovi), ale klub konkrétnu sumu neoznámil.

Spolu s ním opustil belasé rady aj maďarský útočník Tomás Priskin. Toto duo strelilo v uplynulom ligovom ročníku tridsať gólov (20 + 10) a nahradiť ho nebude jednoduché. Namiesto neho privítali v klube dvojicu iných útočníkov – skúseného Filipa Hološka, ktorý skončil v Sydney a aj českého strelca Jakuba Mareša, ktorý na jar pôsobil v Ružomberku. Okrem toho Slovan predĺžil o ďalší rok zmluvu s Róbertom Vittekom.

Z bývalých reprezentantov sa na Pasienkoch rozlúčili s brankárom Jánom Muchom, ktorý sa stal hráčom poľského tímu Termalica Niecieca a stredopoliarom Tomášom Kóňom, ktorý posilnil nováčika z Nitry.

Slovanisti si veľa sľubujú od nigérijského reprezentanta Ibrahima Rabiu, ktorý slovenskú ligu pozná, pretože úspešné obdobie prežil v Trenčíne a naposledy si obliekal dres belgického Gentu. Prestupová suma sa vyšplhala do výšky milióna eur, čím sa šikovný stredopoliar stal najdrahším hráčom, ktorý prichádza do slovenského klubu. Hoci k dohode prišlo už pred takmer mesiacom, Rabiu sa zatiaľ v belasom drese neobjavil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava