Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Oslabená Podbrezová nechce klesať v tabuľke

Podbrezovskí futbalisti vybojovali v minulom ročníku piate miesto, čo je najlepšie umiestenie tímu v histórii klubu.

19.07.2017 07:30
podbrezová, karol praženica Foto: ,
Tréner Podbrezovej Karol Praženica.
debata

Základ tohto úspechu položili na jeseň, keď sa mužstvu mimoriadne darilo. Klub by teraz chcel nadviazať najmä na minuloročnú prvú časť súťaže.

„Uvedomujeme si, že sme mali pred rokom aj dosť šťastia. Chytili sme sa a desať zápasov sme neprehrali. Radi by sme sa udržali aj teraz v hornej polovici tabuľky a nemali strach o záchranu," zdôraznil prezident klubu Július Kriváň.

Podľa neho prinesie nový systém spravodlivejšiu súťaž. „Trojkolový systém bol nevýhodný pre tímy, ktoré boli v tabuľke na nižších priečkach, my sme hrali vždy viac zápasov vonku ako doma. Teraz, keď sme skončili piati, sme mohli mať výhodu, ale systém sa zmenil a oprávnene, uvidíme, čo prinesie. Bude spravodlivejší a mal by priniesť aj viac zaujímavosti do súťaže. Naposledy po odstúpení Myjavy liga nebola objektívna," uviedol Kriváň.

Z Podbrezovej odišlo šesť hráčov, z toho štyria, ktorí nastupovali v strede poľa. Medzi nimi i Argentínčan Pablo Podio, ktorý prestúpil do Zlína či mladý slovenský reprezentant Róbert Polievka. V klube bol na hosťovaní a v lete posilnil majstrovskú Žilinu. Káder doplnili o siedmich nových hráčov, medzi nimi sú aj futbalisti z konkurenčných klubov – Gerát z Ružomberka, Leško z Prešova, Válovčan zo Zlatých Moraviec, Kopičár zo Senice. V Podbrezovej sú na skúške ešte traja Argentínčania, zatiaľ trénujú s tímom a tréner Karol Praženica rozhodne, či v zostanú.

V príprave odohralo mužstvo šesť zápasov, polovicu vyhralo a podľahlo len raz. V generálke sa uplynulú sobotu stretlo s reprezentáciou Bahrajnu, skončila sa remízou 1:1.

„Usilovali sme sa nahradiť štyroch futbalistov zo základnej zostavy, skúšali sme na ich postoch nových hráčov. Až liga ukáže, ako na tom budeme, pretože zásah do zostavy bol dosť veľký, najmä ak hovoríme o celkovej kompaktnosti mužstva. Hráči, ktorí odišli, boli nositeľmi kvality," pripomenul podbrezovský tréner Praženica.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŽP Šport Podbrezová