Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bývalé hviezdy sa vracajú. Dobrotka do Moraviec, Kopúnek pod Tatry

Účastník najvyššej slovenskej futbalovej súťaže FC ViOn Zlaté Moravce získal do svojho kádra obrancu Martina Dobrotku, informuje v pondelkovom vydaní denník Šport. Bývalý reprezentant s jedným štartom v drese Slovenska naposledy pôsobil v českom druholigovom klube Baník Sokolov.

03.07.2017 12:50
Martin Dobrotka Foto: ,
Martin Dobrotka ešte v drese Slovana Bratislava.
debata (1)

V jesennej časti sezóny 2016/2017 rozviazal 32-ročný futbalista zo zdravotných dôvodov zmluvu s Baníkom Ostrava. Jarnú časť ročníka odohral v Sokolove.

„Chcel som sa otestovať. Predovšetkým z tohto dôvodu som podpísal zmluvu iba na štyri mesiace, hoci mi v Sokolove ponúkali dlhší kontrakt. V jarných zápasoch sa žiadne zdravotné problémy nevyskytli,“ povedal Dobrotka pre Šport. Zmluvu však s klubom nepredĺžil, odišiel na skúšku do MFK Karviná, ale angažmán z toho nebol. Ozval sa mu tréner Zlatých Moraviec Juraj Jarábek, ktorý ho pozná z reprezentačnej devätnástky, keď ju trénoval s Ivanom Huckom.

„Ozval sa mi počas skúšky v Karvinej. Vraj potreboval na stopérsky post skúseného hráča, pretože sa zranil Pintér. Nevyjadril sa okamžite, ale keď padol záujem Karvinej, zatelefonovali sme si. Dohodli sme sa,“ dodal Martin Dobrotka.

Bývalý hráč bratislavského Slovana, Českých Budějovíc, Rimavskej Soboty (hosťovanie), Slavie Praha a Skalice odohral premiérový zápas za FC ViOn minulú sobotu proti Zbrojovke Brno. „Ešte som si chcel zahrať v najvyššej slovenskej súťaži. Verím, že s ViOn-om sa budeme pohybovať v pokojnom strede tabuľky,“ uviedol Dobrotka.

Kopúnek na tri roky do FK Poprad

Bývalý slovenský futbalový reprezentant Kamil Kopúnek bude opäť pôsobiť vo svojej vlasti. Ako referuje sobotňajšie vydanie denníka Šport, 33-ročný stredopoliar sa dohodol na trojročnom kontrakte s účastníkom druhej najvyššej súťaže FK Poprad.

„Sadli sme si s majiteľom popradského klubu Romanom Dvorčákom a rýchlo našli spoločnú reč. Musím povedať, že ma silno oslovili ambície Popradu, ktoré hovoria o najvyššej súťaži. Zapôsobilo na mňa aj futbalové prostredie, ktoré tam vzniklo zásluhou majiteľa,“ vyhlásil rodák z Trnavy, ktorý priznal, že dôvodom, prečo sa rozhodol pre angažmán pod Tatrami, bol aj jeho niekdajší spoluhráč z národného mužstva Stanislav Šesták – ten v Poprade pôsobí ako hrajúci tréner.

„Samozrejme, dobre sa poznáme, a to celú debatu uľahčilo. On pozná mňa, ja jeho, vieme, čo môžeme od seba čakať. Opísal mi prostredie, ambície, dal mi prvotné a dôležité info. Musím povedať, že samotný Šesták bol pre mňa veľkou motiváciou,“ doplnil Kopúnek, v ostatných dvoch sezónach hráč maďarského klubu FC Tatabánya.

Odchovanec Spartaka Trnava odohral v minulosti (2006–2012) dovedna 17 duelov v reprezentačnom tíme, za ktorý strelil dva góly – jeden z nich na MS 2010 v JAR do siete Talianska pri víťazstve 3:2. Kopúnkov zásah sa vtedy ukázal ako víťazný.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Kamil Kopúnek #Martin Dobrotka