Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Narodeninový darček pre Vukomanoviča. So Slovanom podpísal viacročný kontrakt

Srbský futbalový tréner Ivan Vukomanovič sa s vedením ŠK Slovan Bratislava dohodol na pokračovaní spolupráce; v pondelňajší deň, keď oslavoval svoje 40. narodeniny (nar. 19. júna 1977), podpísal nový kontrakt na tri roky.

20.06.2017 21:25
Slovan Bratislava Foto: ,
Tréner Slovana Bratislava Ivan Vukomanovič nad hlavami svojich zverencov.
debata

Spolu s hlavným koučom zostáva v pozícii asistenta trénera v klube úradujúceho slovenského vicemajstra aj jeho krajan Vladimir Radenkovič, tiež sa dohodol na trojročnej zmluve.

„S prácou Ivana Vukomanoviča sme spokojní. Potvrdil očakávania, ktoré sme od neho mali, predovšetkým sme sa zhodli na našom projekte a filozofii. Absolvovali sme niekoľko rokovaní a kľúčové je, že sme našli prienik v názoroch na fungovanie a napredovanie Slovana. Ivan sa v klube adaptoval, stotožnil sa s jeho identitou, čo vidieť na jeho nadšení pre prácu v Slovane. Prejavil veľký záujem byť súčasťou klubu aj v ďalšom období. Tešíme sa, že sme s ním podpísali novú zmluvu,“ cituje oficiálna internetová stránka "belasých“ slová viceprezidenta ŠK Slovan Bratislava Ivana Kmotríka ml.

Vukomanovič vedie A-tím Slovana od augusta 2016, vo svojej trénerskej premiére na Slovensku zaznamenal víťazstvo nad Žilinou (1:0). Celkovo viedol „belasých“ v 35 zápasoch, v ktorých mal s mužstvom priaznivú bilanciu: 23 víťazstiev, 4 remízy a 8 prehier. Srbský lodivod, ktorý má aj belgické občianstvo, zároveň doviedol tím z Pasienkov aj k triumfu v národnom pohári – Slovnaft Cupe.

„Už dávnejšie sme sa ústne dohodli, že budeme pokračovať v spolupráci. Je pekné, že podpis zmluvy vyšiel akurát na moje narodeniny. Som šťastný, že budem pokračovať v práci v Slovane. Mám rád tento klub, našich fanúšikov a verím, že spolu prežijeme ďalšie krásne okamihy,“ skonštatoval pre klubový web Ivan Vukomanovič a doplnil:

„V čase, keď som prišiel, som vedel, aké sú aktuálne problémy mužstva. Stále sa snažíme analyzovať súčasnú situáciu a každým dňom robiť klub lepším. Ideme krok po kroku, už sa nemôžem dočkať ďalších výziev, ktoré na nás čakajú. Mám rád Bratislavu aj Slovan, tento klub je v mojom srdci a do posledného okamihu mu dám sto percent.“

Súčasný tréner ŠK Slovan je bývalý úspešný futbalista, ktorý pôsobil aj v Girondins Bordeaux, Kolíne nad Rýnom, Crvenej Zvezde Belehrad či Dyname Moskva. Záver kariéry strávil v Belgicku, hral za Lokeren a Royal Antverpy. Ivan Vukomanovič začal svoju trénerskú kariéru v Belgicku, v sezóne 2013/2014 pracoval ako asistent trénera v Standarde Liége. Pri trénerskom debute sa mu darilo, keďže Liége sa na konci ročníka stal belgickým vicemajstrom.

Od októbra 2014 sa presunul na post hlavného trénera v Standarde a viedol tím v osemnástich zápasoch. Svoje trénerské schopnosti potom rozvíjal pri práci na Belgickom futbalovom zväze, kde sa venoval vzdelávaniu trénerov. Od augusta 2016 je súčasťou ŠK Slovan Bratislava.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ivan Vukomanovič