Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VSS postúpili do ligy. Spasí ich investor z Ruska?

Futbalisti VSS Košice si po dvoch rokoch vybojovali účasť v najvyššej súťaži. Teraz veria, že si v nej aj zahrajú. Ich štart je neistý.

29.05.2017 18:00
FC VSS Košice, FK Pohronie Žiar nad Hronom Foto: ,
Momentka zo zápasu FC VSS Košice - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa.
debata (3)

O postupe rozhodli výhrou nad Sereďou 2:1, na čele tabuľky majú päťbodový náskok pred druhou Nitrou a šesťbodový pred treťou Skalicou. Na jej pôde sa predstavia v záverečnom kole, to však už nemôže zmeniť poradie na čele.

Košickým VSS sa v nadstavbovej časti druhej ligy príliš nedarilo. Vstúpili do nej s výrazným náskokom. Vysoké ambície si robila najmä exligová Skalica, ktorá však na lídra strácala dvanásť bodov. Košickí súperi dúfali v obrat a možno trochu kalkulovali aj s problémami, ktoré trápili lídra. Objavovali sa hlasy, že štart Košičanov v najvyššej súťaži bude aj v prípade ich prvenstva ohrozený. Možno aj pod vplyvom tejto ťaživej atmosféry prehrali VSS na jar päť zápasov z jedenástich (plus dve remízy), hoci nadstavbu začali s jedinou prehrou…

Košičania museli opustiť prvú ligu po ročníku 2014/2015 aj napriek tomu, že v ňom skončili na šiestom mieste. Nesplnili však podmienky účasti v nasledujúcom ročníku, odpísali ich podlžnosti voči vlastným hráčom. Klub stále trápia finančné problémy a ak sa bude chcieť vrátiť, musí splniť prísne ekonomické a infraštruktúrne podmienky.

Problémom je štadión v Čermeli, kde VSS hrávajú, ten už nespĺňa kritériá. Chýba kamerový a turniketový systém, nemá dostatočné osvetlenie na televízne prenosy a vyhrievaný trávnik. Facebooková stránka VSS priniesla dnes podvečer informáciu, ktorú poskytol pre kosicednes.sk športový riaditeľ VSS Ján Lesniak. Podľa neho odstrániť tieto nedostatky v letnej prestávke nebude jednoduché. Lesniak priznal aj podlžnosti, hoci najmedializovanejší problém s Djokovičom, ktorý riešila FIFA, by mal byť vyriešený.

Informoval, že tento týždeň by sa mala uskutočniť schôdzka s potenciálnym investorom. „Po nej budeme múdrejší,“ dodal. Malo by ísť i záujemcu z prostredia ruského veľkoklubu Zenit Petrohrad. „Áno, má blízko k Petrohradu,“ potvrdil Lesniak.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #VSS Košice