Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zaujímavé je ešte štvrté miesto. Obsadí ho Trenčín?

V najvyššej futbalovej súťaži sa už o takmer všetkom rozhodlo. Zostali len dve nezodpovedané otázky. V sobotňajšom záverečnom kole celého ročníka sa bude ešte bojovať o štvrté miesto v tabuľke. Naň sa sústredí pozornosť, pretože zaručuje poslednú miestenku do Európy. A v hre je aj koruna kráľa strelcov.

27.05.2017 09:00
Trenčín, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Trenčína.
debata

Pred 33. kolom sa situácia vyvinula v prospech Trenčína. Na štvrtom mieste sa ešte stále drží Podbrezová, ale má len o jeden bod viac ako neúspešný obhajca titulu, ktorý by ešte v hodine dvanástej mohol zachrániť aspoň účasť v Európskej lige. Hostí na svojom umelom trávniku posledný Prešov a v prípade očakávaného víťazstva, musí naplno bodovať aj Podbrezová v Žiline.

Trenčiansku nádej oživil Uche Nwofor, ktorý v minulom kole minútu pred koncom rozhodol o výhre nad Slovanom. "Teraz sa sústredíme na zápas proti Prešovu. Ten chceme vyhrať a rozlúčiť sa s fanúšikmi troma bodmi a pekným futbalom. Či to bude stačiť na štvrté miesto je v božích rukách,“ zdôraznil nigérijský legionár v rozhovore na klubovej stránke.

Podbrezovčania majú stále všetko vo svojich rukách, ale pred ligovým finišom si skomplikovali situáciu domácou prehrou s Ružomberkom. Na pôde nového majstra budú mať náročnú úlohu. Žilinčania chystajú majstrovské oslavy, preberú po stretnutí víťaznú trofej a chcú sa rozlúčiť so sezónou výhrou. Pred stretnutím zaznie na štadióne aj nová žilinská futbalová hymna, ktorú nahrala skupina Aya. Po zápase sa oslavy presunú zo štadióna do centra mesta.

Minimálnu šancu vybojovať si poslednú miestenku má ešte aj Dunajská Streda, ktorá síce ťahá sériu šestnástich zápasov bez prehry, lenže v sobotu im nebude stačiť ani výhra v Ružomberku, musia čakať aj na zakopnutia Trenčína a Podbrezovej. „Pokúsime sa ešte o malý zázrak,“ nevzdáva sa opora DAC Erik Pačinda.

Na korunu kráľa strelcov siaha Žilinčan Filip Hlohovský. Vedie tabuľku kanonierov s 19 gólmi, ale na jeho líderské postavenie môže ešte zaútočniť slovanista Seydouba Soumah, ktorý si pripísal len o gól menej. Viac presných zásahov mal naposledy víťaz streleckej súťaže pred šiestimi rokmi – Šebo dal vtedy 22 gólov.

Oslavovať sa bude nielen v Žiline, ale aj v Bratislave. Slovan vybojoval druhé miesto i Slovenský pohár a pred zápasom s Michalovcami si na neďalekej Kuchajde pripomenú 98. narodeniny klubu bohatým programom, ktorý sa začne už predpoludním.

Program 33. kola
Sobota 17.30 Trenčín – Prešov (TV 213), Michalovce – Slovan Bratislava v Bratislave, Trnava – Zlaté Moravce-Vráble, Žilina – Podbrezová (RTVS), Ružomberok – Dunajská Streda (Dajto)

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Fortuna liga