Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podbrezová už môže získať miestenku do Európy

Futbalisti Podbrezovej si v 31. kole najvyššej súťaže môžu definitívne vybojovať miestenku do Európskej ligy.

12.05.2017 11:00
podbrezová, karol praženica Foto: ,
Tréner Podbrezovej Karol Praženica.
debata (1)

Ak si v nedeľu odvezú z Dunajskej Stredy tri body, bez ohľadu na všetky ďalšie výsledky, môžu oslavovať historický úspech.

Pravda, vyhrať na pôde DAC bude tvrdý oriešok. Domáci ťahajú pozoruhodnú sériu, neprehrali už štrnásť stretnutí za sebou, utvorili tým klubový rekord. V posledných piatich súbojoch vybojovali len víťazstvá, čo je takisto klubové maximum. Dunajská Streda podľahla v lige naposledy vlani 6. novembra, keď na Pasienkoch prehrala so Slovanom 0:1. V jarnej tabuľke je na čele, z 10 zápasov získala 22 bodov.

Naopak, Podbrezová stále ťaží najmä z výbornej jesene. Na jar vybojovala 10 bodov, iba dva tímy (Zlaté Moravce a Prešov) sú na tom horšie. Pod vedením nového trénera Karola Praženicu nastal obrat, pripísala si prvé dve jarné víťazstvá a ešte neinkasovala. Podbrezovčania v ligovom súboji neprekonali dunajskostredského brankára z hry 465 minút. V piatich stretnutiach strelili jediný gól – z penalty.

Ani Dunajskostredčania nie sú na tom strelecky podstatne lepšie. V súboji týchto dvoch súperov v aktuálnej sezóne diváci ešte gól nevideli – oba sa skončili 0:0. V posledných štyroch stretnutiach padol jediný gól – DAC ním zdolal Podbrezovú 1:0.

Výrazný krok k účasti v Európskej lige môžu v sobotu urobiť aj Ružomberčania. Ich pozícia je o niečo jednoduchšia ako v prípade Podbrezovej, lebo sa predstavia na domácom trávniku proti Zlatým Moravciam-Vrábľom, v tomto zápase sú jasnými favoritmi. Môžu sa po ňom posunúť na bronzovú priečku. Či na nej zostanú aj po nedeli, rozhodne výsledok zápasu v Dunajskej Strede.

Kolo, ktoré futbalisti venovali mamám pri príležitosti ich sviatku, otvoria už v piatok súbojom na Pasienkoch. Slovan privíta posledný Prešov. Prvý raz po zisku Slovenského pohára sa predstaví doma, v minulom kole mal voľno. V prípade očakávanej výhry si už s istotou zabezpečí druhé miesto v tabuľke.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŽP Šport Podbrezová #Fortuna liga