Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V súboji posledných sa na prázdnom štadióne iskrilo

Prešovský tréner Miroslav Jantek mal v stredu večer šťastnú ruku. V závere dohrávky 28. kola najvyššej futbalovej súťaže so Zlatými Moravcami-Vráblami vytiahol z lavičky Jakuba Rolinca a ten po minúte na trávniku vyrovnal na 1:1 (85. min.).

04.05.2017 16:00
Tatran Prešov Foto: ,
Futbalisti Tatrana Prešov.
debata

Pre českého útočníka – o týždeň oslávi 25. narodeniny – to bol prvý gól v aktuálnej sezóne slovenskej ligy. V zime bol už futbalista, ktorý vyrástol v Olomouci, na odchode, ale napokon sa do tímu vrátil.

Súboj dvoch posledných tímov súťaže mal nečakane ostrý náboj. Celý čas sa v ňom iskrilo a zaradil sa medzi tie, v ktorých padlo najviac trestov – hráči videli až desať žltých kariet a dve červené. Obaja tréneri hovorili o kvalitnom stretnutí, mohli len ľutovať, že v Poprade, kde sú Prešovčania doma, nie je o zápasy najvyššej súťaže nijaký záujem, ich stretnutie nesledovalo ani dvesto ľudí.

Zlaté Moravce prevýšili súpera v prvom polčase, viedli od 14. minúty Válovčanovým gólom. V druhom bol lepší Prešov. Hral presilovku od 60. minúty, ale podarilo sa mu paradoxne vyrovnať až vtedy, keď už boli sily vyrovnané, v záverečných desiatich minútach mal aj on o jedného hráča menej.

Jarná bilancia Tatrana, ktorý zostal na poslednom mieste tabuľky, je stále veľmi biedna: v doterajších deviatich zápasoch strelil len päť gólov a získal päť bodov, čo je jasne najmenej zo všetkých tímov. Prešovčania aj zimovali na poslednom mieste s hrozivou štatistikou, na jar sa im nedarí ju zlepšiť.

V priamom súboji sa chceli priblížiť k susedovi v tabuľke na jeden bod a pokúsiť sa v závere súťaže ešte odpútať z posledného miesta. Rozdiel však zostal štvorbodový a dostať sa z dna tabuľky už bude pre nováčika v záverečných štyroch stretnutiach mimoriadne náročné. O to viac, že ich čakajú už len stretnutia s mužstvami, ktoré si už zabezpečili účasť v Európskej lige, alebo na miestenku do nej reálne siahajú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Fortuna liga