Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podbrezová: prvá výhra na deviaty pokus

Podbrezovský klub mesiac pred záverom aktuálneho ročníka ako šiesty vymenil trénera. Karolovi Praženicovi premiéra v najvyššej futbalovej súťaži vyšla.

27.04.2017 15:40
podbrezová, karol praženica Foto: ,
Tréner Podbrezovej Karol Praženica.
debata

Jeho zverenci hostili Zlaté Moravce-Vráble a po desiatich zápasoch bez víťazstva sa končene tešili z plného bodového zisku.

Mimochodom, ViOn je v tabuľke hlboko pod nimi, patrí medzi súperov, ktorý Podbrezovej nesedí. Zdolala ho vôbec prvý raz za tri roky, čo sa spolu stretávajú v ligovej súťaži. V predchádzajúcich ôsmich zápasoch tri razy prehrala a päťkrát remizovala, pričom až v piatich nestrelila Zlatým Moravciam ani gól.

Naposledy na jeho pôde podľahla (0:2). Práve tam sa vlani na začiatku decembra začala zlá podbrezovská séria, ktorá znamenala koniec trénera Mareka Fabuľu. Od tohto zápasu si už pripisovalo mužstvo v súťaži len prehry a remízy.

„V hre bolo veľa nepresností, ale hráči siahli na dno svojich síl a za bojovnosť a snahu si víťazstvo zaslúžili,“ komentoval stretnutie 46-ročný Praženica, ktorý mal ako prvý tréner skúsenosti doteraz len z nižších súťaží, ale ako hráč strávil väčšinu kariéry v zahraničných tímoch (Slavia, Dukla Praha, Hajduk Split, OFI Kréta…).

Podbrezová sa tak udržala na treťom mieste tabuľky a stále živí reálnu nádej na účasť v pohárovej Európe. Tri body zo stredajšieho zápasu majú pre mužstvo cenu aj preto, že vyhral tiež tím, ktorý mu dýcha na chrbát – Ružomberok si poradil s Michalovcami 3:1. Je celkom možné, že o miestenke do Európskej ligy sa rozhodne práve v priamom súboji týchto mužstiev.

Stretnú sa v predposlednom kole celého ročníka v Podbrezovej. Praženicovi zverenci to budú mať napriek aktuálne dobrému postaveniu v tabuľke mimoriadne náročné, pretože okrem stretnutia s Ružomberkom zostávajúce tri odohrajú na ihriskách súperov. Okrem iného v Dunajskej Strede a v Žiline.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŽP Šport Podbrezová