Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan ide do Trnavy. Nedal jej gól 200 minút

Historicky je to najslávnejšie derby na Slovensku. Zápasy futbalistov Trnavy a Slovana Bratislava vždy vyvolávali emócie i vášne. A priťahovali obrovský záujem fanúšikov. Otázkou však je, koľko ich príde na prestížny zápas, ktorý otvorí 29. kolo najvyššej súťaže.

26.04.2017 07:00
Lukáš Grešák, Spartak Trnava, Slovan... Foto: ,
Útočník Slovana Tamás Priskin v súboji s Trnavčanom Lukášom Greššákom v decembrovom zápase na Pasienkoch. V najslávnejšom slovenskom derby bude mať v stredu výhodu domáceho prostredia Spartak.
debata

Oba fanúšikovské tábory momentálne navštevujú stretnutia svojich tímov v minimálnom počte. Na jeseň bola ešte v Trnave na derby rekordná návšteva doterajšieho ročníka – 7637 divákov – ale odvtedy počty aj v novej trnavskej aréne výrazne padli. Druhý zápas aktuálneho ročníka v decembri na Pasienkoch sledovala len tisícka divákov.

Bilancia sezóny hovorí v prospech Trnavčanov. U nich doma sa zrodila bezgólová remíza a v odvete v Bratislave vyhrali 1:0. Slovanisti im strelili gól naposledy pred rokom, keď doma vyhrali 4:1 a štvrtý gól dával Vittek v 70. minúte. Odvtedy bratislavský tím na presný zásah do trnavskej siete čaká – už 200 minút.

Aj aktuálna situácia mierne nahráva Spartaku. Nielenže má výhodu domáceho prostredia, ale nevyhnutne potrebuje body v boji o pohárovú miestenku. Slovanisti už majú účasť v Európskej lige istú a sústreďujú sa na blížiace sa finále Slovenského pohára – Slovnaft Cupu, uskutoční sa 1. mája. Majú za sebou zlú sériu, v ktorej prehrali tri zápasy za sebou a prišli o šancu bojovať o titul.

Ten už majú Žilinčania. V uplynulých hodinách sa po výhre na Slovane venovali viac majstrovským oslavám, ale ich zápas v Trenčíne, v ktorom budú symbolicky preberať štafetu od minuloročného šampióna, naplánovali až na piatok a uzavrú ním program kola.

V stredu sa hrajú ešte dve dôležité stretnutia. Pôjde v nich najmä o umiestenie, ktoré ešte zabezpečuje účasť v európskej súťaži. Ružomberok i Podbrezová nastúpia doma. Stále tretia Podbrezová – na jar ešte jediná nevyhrala – nastúpi už bez odvolaného trénera Mareka Fabuľu, ktorý viedol mužstvo od septembra 2015. Zimovalo na výbornom druhom mieste, ale z výhry sa už netešilo desať stretnutí, a preto sa vedenie klubu pred finišom sezóny rozhodlo pre zmenu.

Podbrezovú povedie Karol Praženica, jeho asistentom bude Ján Gajdošík, ktorý zároveň zostáva aj hlavným koučom podbrezovskej juniorky. Praženica doteraz viedol tímy v nižších súťažiach a v ročníku 2015/2016 bol asistentom trénera Tomiča v Dunajskej Strede. Je bývalý reprezentant, ako hráč vyrástol v Dukle Banská Bystrica, pôsobil aj v 1. FC Košice a väčšinu kariéry v zahraničí – v Slavii a Dukle Praha, Hajduku Split, OFI Kréta, Fortune Düsseldorf, Dyname České Budějovice a Matáve Šopron.

Program 29. kola
Streda 17.20 Trnava – Slovan (Dajto), 19.00 Ružomberok – Michalovce, Podbrezová – Zl. Moravce-Vráble. Štvrtok 18.00 Dunajská Streda – Senica (TV 213). Piatok 18.00 Trenčín – Žilina (TV 213). Prešov má voľno.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava