Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina môže sláviť titul na Pasienkoch

utbalisti Žiliny môžu už najbližšiu nedeľu oslavovať titul. Predstavia sa na Pasienkoch a keď zvíťazia v priamom súboji so svojím najväčším a už dlhší čas jediným súperom v boji o prvú priečku tabuľky, Slovan ich už nemôže preskočiť.

17.04.2017 13:14
Žilina, gól, radosť Foto: ,
Gólová radosť futbalistov Žiliny.
debata

Žilinčania mali v uplynulom 27. kole najvyššej súťaže voľno, ale napriek tomu si posilnili svoju pozíciu na čele. Slovan totiž podľahol v Ružomberku 1:2 a desaťbodový rozdiel nestiahol. Do konca súťaže ho čaká ešte päť stretnutí.

Slovanisti siahali na ružomberskej tráve aspoň na bod, ale v nadstavenom čase striedajúci Lačný rozhodol o výhre domácich. „Mrzí ma, že sme prehrali tento zápas a ešte k tomu v poslednej minúte, to isté sa nám stalo predtým v Dunajskej Strede. Chceli sme ukázať našu silu, ale urobili sme veľa chýb,“ hodnotil slovanistický tréner Ivan Vukomanovič.

Zdôraznil, že mužstvo musí teraz sústrediť všetky sily na blížiace sa finále Slovenského pohára- Slovnaft Cupu, ktoré ho čaká 1. mája. Súperom belasých bude Skalica a v ňom cítia šancu na zisk aspoň jednej trofeje.

Ružomberčanom tri body so Slovanom pomôžu v boji o miestenku do pohárovej Európy. Vyšvihli sa na tretiu priečku, na ktorej vystriedali Podbrezovú. „Mali sme v zápase šťastnú koncovku. Tieto tri body si veľmi vážime, ale musíme ich potvrdiť aj v ďalších stretnutiach,“ vravel tréner Ružomberka Norbert Hrnčár.

Podbrezová je už jediným mužstvom v súťaži, ktoré na jar ešte nevyhralo. Tentoraz podľahla doma Michalovciam (1:4), nezískala ani bod už štvrtý zápas za sebou, ale vďaka skvelej jeseni si stále drží šancu hrať v nasledujúcej sezóne v európskej pohárovej súťaži. Prepracovať sa na pohárové tretie miesto mohli Trenčania, ale nevyužili šancu a podľahli doma Dunajskej Strede.

DAC dobrú sériu natiahol a zlú zrušil

Lepšie to pre futbalistov Dunajskej Stredy ani nemohlo dopadnúť. Úspešnú sériu natiahli a zlú poslali do histórie. DAC nenašiel premožiteľa ani v jedenástom zápase za sebou, čo je jeho najdlhšia séria bez prehry v histórii slovenskej ligy. Podľa klubového webu je zároveň druhá najdlhšia ich tímu v prvoligovej existencii, to znamená aj s úspešnými rokmi vo federálnej súťaži.

Tento rekordný výkon mužstvo zo Žitného ostrova potvrdilo aj v Trenčíne, kde sa mu v minulosti nikdy nedarilo. V deviatich predchádzajúcich zápasoch na trenčianskom trávniku vždy prehralo a dokonca v nich strelilo dovedna len tri góly. Až v desiatom sa dočkalo – po Pačindovom góle si odnieslo všetky tri body.

„Podali sme výborný výkon. Trenčín síce viac držal loptu, má kvalitných hráčov. My sme sa usilovali hroziť z protiútokov a jeden nám vyšiel. Takticky sme zápas zvládli veľmi dobre,“ komentoval tréner Csaba László.

Trenčania prežili v tomto ročníku aj zložité obdobie, ale stalo sa im iba druhý raz, že doma neskórovali. Predtým sa im podobná situácia prihodila pred vyše ôsmimi mesiacmi, keď na začiatku augusta podľahli Podbrezovej (0:1).

„Nemali sme veľa šancí,“ priznal po zápase tréner Martin Ševela. „Nehrali sme dobre v krídelných priestoroch, chýbali nám centre do šestnástky a keď sa tak stalo, súper mal v pokutovom území už veľký počet hráčov. Nie je jednoduché dostať sa cez obranný val kompaktného mužstva, akým bola tentoraz Dunajská Streda. Aj keď sme boli dominantnejší, hrá sa na góly.“ Kým DAC pokračuje v úspešnej šnúre stretnutí, AS ju ukončil. Predtým neprehral v piatich stretnutiach, čo ho vynieslo na štvrté miesto tabuľky.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina