Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ružomberok pálil v príprave. Teraz ho čaká Slovan

Štyri tímy, ktoré ešte môžu obsadiť priečky zabezpečujúce účasť v pohárovej Európe (tretia a možno i štvrtá), sú v tabuľke od 3. do 6. miesta.

15.04.2017 09:40
Seydouba Soumah Foto: ,
Seydouba Soumah (uprostred) z ŠK Slovan a Dominik Kružliak (vpravo) z MFK Ružomberok.
debata

V 27. kole najvyššej futbalovej súťaže sa predstavia na domácej pôde. Každé zakopnutie môže ich ambície znížiť.

Najťažšia úloha čaká Ružomberčanov, doma privítajú Slovan. Belasí síce naposledy podľahli po slabom výkone v Dunajskej Strede, ale bola to len ich prvá jarná prehra a v jarnej tabuľke sú stále najúspešnejší. Zostanú nimi aj po tomto kole bez ohľadu na výsledok. Ak by však nebodovali naplno, ich šanca dostihnúť vedúcu Žilinu by sa pohybovala už len v teoretickej rovine. Žilinský MŠK má desaťbodový náskok, v tomto kole má voľno.

V uplynulom kole ho mali Ružomberčania. V príprave zdolali nováčika lotyšskej najvyššej súťaže SK Babite 8:0. Slovanisti mali v poslednom čase nabitý program, v týždni si zabezpečili postup do finále Slovenského pohára. Tréner Ivan Vukomanovič avizoval, že v Ružomberku urobí zmeny v zostave. „Niektorým hráčom možno doprajem oddych,“ vyhlásil.

Bilancia týchto tímov je v aktuálnom ročníku vyrovnaná – prvý súboj v Ružomberku sa skončil 3:2, v odvete na Pasienkoch zvíťazili takisto domáci – 2:1.

Kolo otvorí v sobotu popoludní zápas v Trenčíne, hostí Dunajskú Stredu. Domáci ťahajú sériu piatich zápasov bez prehry, v uplynulých dvoch neinkasovali ani gól. Ich súper zavíta pod Trenčiansky hrad motivovaný po výhre nad Slovanom. DAC sa naposledy predstavil u súpera pred dvoma mesiacmi, šesť ďalších zápasov odohral doma.

Tímu zo Žitného ostrova sa na umelej tráve v Trenčíne nedarí, v deviatich zápasoch tam nezískal ani bod. „Vieme, že nás čaká ťažký zápas. Trenčín má dobrých hráčov, jeho výhodou je aj ihrisko s umelou trávou. Musíme hrať svoju hru, verím, že neprehráme,“ vyhlásil kapitán DAC Marin Ljubičič na klubovej stránke.

Program 27. kola
Sobota: 14.30 Trenčín – Dunajská Streda (RTVS), 15.00 Zlaté Moravce-Vráble – Senica, 17.00 Podbrezová – Michalovce, nedeľa 15.20 Ružomberok – Slovan Bratislava (Dajto), 17.30 Trnava – Prešov (TV 213). Žilina má voľno.

Veľkonočná futbalová nádielka

Aktuálne kolo dostalo prívlastok Veľkonočná futbalová nádielka. Pripravená je ďalšia charitatívna akcia. Jej zmyslom je pomôcť sociálne slabším chlapcom i dievčatám, futbalovým talentom. Na piatich štadiónoch budú v sobotu a v nedeľu koše s veľkonočnou symbolikou. Každý fanúšik môže priniesť na zápas staré kopačky, lopty či ďalšie futbalové vybavenie a oblečenie, ktoré už jeho deti nepotrebujú, ale mohli by ešte poslúžiť iným. Vyzbierané veci kluby venujú vybraným deťom, detským domovom, prípadne inej neziskovej organizácii.

debata chyba