Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčania sa rozbehli. Tlačia sa do pohára

Výstavná Schranzova strela ukončila 206-minútové trnavské čakanie na gól. Neuzavrela však jarné trápenie Spartaka.

10.04.2017 15:06
AS Trenčín Foto: ,
Fanúšikovia AS Trenčín.
debata

Zverencom Miroslava Karhana nepriniesla v súboji s MŠK Žilina ani bod, v siedmich tohtoročných stretnutiach vyhrali jediný raz. Gól do Volešákovej siete je len ich druhý presný zásah na jar, čo je hlavný problém Spartaka. Jeho strelecká produktivita v tomto období je jasne najslabšia zo všetkých tímov najvyššej súťaže.

Najmä preto sa Trnave vzďaľuje kolo čo kolo šanca získať miestenku do pohárovej Európy. Tento boj je posledným zaujímavým v závere súťaže, z ktorej sa nevypadáva a vedúca Žilina má taký pohodlný náskok na čele, že už iba malý futbalový zázrak by ju mohol pripraviť o jej siedmy titul. Naposledy sa z neho tešila pred piatimi rokmi.

„Budeme bojovať do posledného kola, dovtedy, kým budeme mať nejakú šancu,“ zdôraznil trnavský tréner Miroslav Karhan o súperení o účasť v európskom pohári. Uvedomuje si, že mužstvo musí predovšetkým začať strieľať góly. „Bez nich sa nám nedarí bodovať. Je dobré, že sme proti Žiline skórovali a trochu ešte zdramatizovali zápas, ale gól prišiel už neskoro.“

Stále je ešte otvorené tretie miesto, ktoré znamená s istotou účasť v Európskej lige. Aktuálne sa na ňom drží Podbrezová, ale tej sa na jar vôbec nedarí. Podbrezovčania boli senzáciou jesennej časti súťaže, ale teraz sú spolu so Zlatými Moravcami-Vrábľami najmenej úspešným mužstvom, už len tieto dva tímy na jar nevyhrali. Podbrezová získala iba tri body.

Na bronzovú priečku ligy sa tlačí obhajca titulu. V uplynulom kole zdolal v priamom súboji práve Podbrezovú. V jarnej tabuľke je už na treťom mieste, len bod za Žilinou a tri body za Slovanom, pričom oba tímy nad Trenčínom odohrali o zápas viac.

Podbrezovčania majstra potrápili. Podržal ho brankár Šemrinec, zneškodnil zopár ťažkých striel a aj penaltu a jeho výkon vyzdvihol aj tréner Martin Ševela. „Víťazstvo nás veľmi teší. Už v druhom zápase za sebou sme neinkasovali, naša defenzíva podala dobrý výkon, čo je tiež veľmi pozitívne,“ hodnotil trenčiansky kouč.

Jeho rozbehnutí zverenci sú po nedeli hlavnými kandidátmi na tretiu priečku. Oproti svojim súperom majú výhodu. Všetkých šesť zostávajúcich stretnutí už odohrajú len na domácom trávniku.

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín