Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V hľadisku úradovali delobuchy. Na ihrisku paľba chýbala

Mesto plné policajtov a mimoriadne bezpečnostné opatrenia. Aj taká bola futbalová kulisa v Dunajskej Strede, kde privítali Slovan Bratislava.

09.04.2017 19:19
Slovan, Sparta Foto: ,
Ilustračné foto.
debata

Jeho radikálni fanúšikovia sa po dlhšom čase vybrali vo väčšom počte na zápas a napriek kontrolám prepašovali na štadión bohatý arzenál pyrotechniky. Od začiatku v sektore hostí, kde sa zišlo asi tristo divákov, horeli svetlice a naokolo vybuchovali delobuchy, padali najmä za bránkou Jána Muchu.

„Delobuchy na štadión nepatria,“ reagoval brankár belasých. Žiaľ, podobná paľba – futbalová – na ihrisku chýbala. Na ňom sa strelci vôbec nevyznamenali…

To však fanúšikovia hostí nevideli, pretože vydržali v hľadisku len pätnásť minút. Po tom, čo začali demolovať zariadenie tribúny, vytrhávať sedačky, zasiahli ťažkoodenci.

Stretnutie hlavný rozhodca Patrik Hrčka na štyri minúty prerušil a v tomto čase polícia vytlačila všetkých ľudí zo sektoru hostí, zostal prázdny až do konca zápasu. Po násilnom odchode fanúšikov zo štadióna ich policajti vyprevádzali na železničnú stanicu, pritom došlo k provokáciám a stretom a niekoľko ľudí bolo zranených.

Na štadióne sa o atmosféru starala najmä početná skupina priaznivcov domáceho mužstva, ktorá ho napokon dotlačila až k víťazstvu.

Na tribúnach ešte rozostavaného štadióna DAC sa tiesnilo 7139 divákov. V dunajskostredskom hľadisku pribúdali diváci zápas čo zápas: 3777 (Zlaté Moravce), 4532 (Prešov), 5045 (Ružomberok), 5152 (Žilina), 6008 (Trnava). Sobotňajšia návšteva nebola najvyššia v aktuálnom ročníku – v 7. kole sledovalo derby Trnava – Slovan 7637 ľudí.

Dunajskostredskí futbalisti ukončili sériu zápasov na domácej pôde. V lige odohrali šesť stretnutí doma, najbližšie sa predstavia v Trenčíne.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava