Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vypredaný šláger DAC - Slovan aj v maďarskej televízii

Netradične už v piatok otvorí 26. kolo najvyššej futbalovej súťaže predohrávaný zápas. Nováčik Prešov v ňom privíta v Poprade na jar nečakane úspešnú Senicu.

07.04.2017 11:00
DAC Dunajská Streda Foto: ,
Hráči DAC Dunajská Streda so svojimi fanúšikmi.
debata

Kolo prinieslo už pred svojím začiatkom zaujímavosť v našich končinách absolútne výnimočnú: sobotňajšie stretnutie v Dunajskej Strede, kde sa predstaví Slovan Bratislava, je už mesiac vypredané. Pravda, na novom štadióne DAC, ktorý stále dokončujú a teda nemá ešte svoju maximálnu kapacitu, je aktuálne len 6839 miest. Padne síce divácky rekord ročníka na Žitnom ostrove, ale nie v súťaži. Na jeseň sledovalo derby Trnava – Slovan o bezmála tisícku viac ľudí.

Na stránke domáceho klubu označujú atraktívny súboj za zápas roka. Bude ho vysielať popri RTVS v priamom prenose aj maďarská športová stanica M4 Sport. Stránka DAC pripomína, že ligový zápas ich tímu zahraničná televízia ešte nikdy nevysielala. Naposledy sa stretnutie na ich štadióne objavilo v ponuke zahraničnej televízie pred takmer štvrťstoročím. Stretnutie DAC – Salzburg v Pohári UEFA v septembri 1993 videli aj diváci rakúskej verejnoprávnej stanice ORF.

Favoritom stretnutia je bratislavské mužstvo. Má na jar lepšiu formu i výsledky ako DAC. Ten vyhral v tomto roku len jediný zápas, hoci súboj so Slovanom už bude piaty v rade na domácom trávniku. Zdolal zatiaľ len posledný Prešov, ale ešte ani neprehral, v ostatných jarných súbojoch sa zrodili remízy. Dve predchádzajúce vzájomné stretnutia aktuálneho ročníka sa uskutočnili na Pasienkoch a Slovan ich tesne vyhral (3:2 a 1:0).

Dunajská Streda naposledy zdolala Slovan pred vyše dvoma rokmi, keď si 15. marca 2015 odniesla všetky body z Bratislavy (1:0). Potom však v piatich ligových zápasoch podľahla a raz remizovala. Zápas je zaradený do kategórie rizikových, budú ho sprevádzať sprísnené bezpečnostné opatrenia, na ktoré sa musia fanúšikovia pripraviť.

Nielen Slovan, ale aj hlavného kandidáta na titul Žilinu čaká v tomto kole náročná prekážka. V nedeľu narazí na trnavský Spartak. Zápas sa mal podľa pôvodného plánu odohrať už v Trnave, kde vymenili trávnik, ale napokon sa termín návratu Spartaka domov posunul – Žilinčanov privíta v Zlatých Moravciach.

Program 26. kola

Piatok 17.00 Prešov – Senica, sobota 15.30 Dunajská Streda – Slovan Bratislava (RTVS), 17.00 Zlaté Moravce-Vráble – Michalovce, nedeľa 15.20 Trnava – Žilina (Dajto), 17.30 Trenčín – Podbrezová (TV 213).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda #Fortuna liga