Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina sa vráti domov v máji. Musí zabrať vonku

V najvyššej futbalovej súťaži zostáva v tabuľkách aj po 25 kolách ešte jedna nula. Žilinčania zdolali uplynulú nedeľu hladko Prešov (3:0) a stále doma nenašli premožiteľa.

03.04.2017 16:40
FUTBAL-FL: ŽŽilina - Slovan Foto: ,
Radosť hráčov MŠK Žilina.
debata

„Až druhý gól rozhodol. Víťazstvo je cenné, ale výkonnostne musíme nabrať vyššie obrátky,“ hodnotil žilinský tréner Adrián Guľa. Vyzdvihol sympatický výkon nováčika v prvom polčase. Až v jeho poslednej minúte otvoril skóre Špalek, druhý gól pridal v polovici druhého polčasu Vavro, ktorý nastúpil v strede žilinskej obrany prvý raz na jar. Potom už domáci jasne dominovali a Šejdajev si otvoril svoj slovenský strelecký účet.

MŠK v tomto ročníku z trinástich domácich stretnutí len raz remizoval, hneď v 1. kole vlani v júli. A to zápas s Dunajskou Stredou (2:2) už mali domáci „vyhratý“, ale v poslednej minúte DAC znížil a v nadstavenom čase vyrovnal.

Jasný líder súťaže natiahol domácu šnúru bez prehry už na osemnásť stretnutí (v nej tri remízy). Naposledy doma podľahol pred vyše rokom (5. marca 2016) v 22. kole minulého ročníka, keď si tri body odviezli Michalovce (3:2).

Po nedeli už môžu získať titul len tri mužstvá: reálne Žilina a Slovan a v divokej teórii ešte stále Podbrezová, ktorá však na jar doteraz výsledkovo prepadla a získala len tri body.

Najbližšie k titulu majú Žilinčania, pravda, tých teraz čaká najnáročnejšia časť jarnej sezóny. Nemôžu sa už spoliehať len na domácu pôdu a musia zabrať aj u súperov. Na domáci umelý trávnik sa totiž vrátia až 13. mája (v 31. kole privítajú Senicu).

Žilinu čakajú teraz štyri zápasy za sebou u súperov, prvé tri s tímami, ktoré bojujú o pohárovú miestenku (Trnava, Slovan, Trenčín). Musia v nich získať nejaké body, lebo pod Dubňom odohrajú do konca ročníka už iba dve stretnutia a ani plný bodový záťah z nich im ešte stačiť nebude.

Žilinský tím je však výrazne plusový aj zo zápasov vonku, hoci v nich naplno nebodoval už v troch stretnutiach po sebe. „Čakajú nás náročné zápasy na ihriskách súperov. Keď chceme byť veľké a úspešné mužstvo, musíme vyhrávať aj v takýchto stretnutiach,“ vyjadrila sa na klubovej stránke jedna zo žilinských opôr Nikolas Špalek.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina