Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podbrezová bez jarnej výhry hostí nezdolaný Slovan

Futbalisti Podbrezovej majú jednu z posledných šancí zdramatizovať boj o druhú priečku tabuľky. V otváracom stretnutí 25. kola najvyššej súťaže hostia Slovan.

01.04.2017 07:00
Ján Mucha Foto: ,
Ján Mucha z ŠK Slovan Bratislava.
debata

Zaostávajú za ním o osem bodov a v prípade, ak by v sobotu nevyhrali, vo zvyšných stretnutiach jarnej časti by už náskok súpera len ťažko sťahovali.

Podbrezovčania mali v 24. kole pred reprezentačnou prestávkou voľno a naposledy nastúpili na súťažný zápas pred troma týždňami. Preto bude zaujímavé sledovať, v akej forme sa po dlhej pauze predstavia. Predtým sa im príliš nedarilo, na jar ešte nevyhrali a v štyroch stretnutiach získali len tri body za tri remízy. V tomto roku sú na tom horšie len Prešovčania.

Slovanisti síce ešte nezabalili boj o titul, sú stále jasne najúspešnejším mužstvom v tomto roku, ale v predchádzajúcom kole stratili prvé jarné body, keď doma uhrali so Zlatými Moravcami len remízu. V Podbrezovej potrebujú naplno bodovať a rátajú aj s podporou fanúšikov.

„Sú pre nás veľmi dôležití, verím, že ich príde veľa. My im ukážeme dobrý futbal a urobíme maximum, aby sme si odviezli tri body,“ vyjadril sa na klubovej stránke maďarský útočník belasých Tamás Priskin. V prestávke ho povolali do reprezentačného mužstva, ale v kvalifikačnom súboji s Portugalskom zostal len na lavičke.

Zaujímavý zápas sa chystá v nedeľu v Ružomberku, kde hostia Trnavu. Bude to súboj tabuľkových súperov s rovnakým počtom bodov o štvrté miesto v tabuľke, ktoré ešte môže znamenať aj miestenku do pohárovej Európy.

Ružomberčania sú na jar úspešnejší, hrali o zápas viac ako Spartak a získali dovedna 9 bodov. Trnavčania ťažia z dobrej formy brankára Jakubecha, ktorý v troch jarných stretnutiach vychytal nulu. Ich hlavným problémom je však strieľanie gólov, dali zatiaľ jediný (jeho autorom bola zimná posila Kubilay Yilmaz), čo je na päť stretnutí úbohá bilancia.

„Je fajn, že nedostávame góly, na prvom mieste sú však víťazstvá,“ zdôraznil 22-ročný Jakubech.

Program 25. kola
Sobota, 15.30 Podbrezová – Slovan (RTVS), 17.00 Zl. Moravce-Vráble – Trenčín, Senica – Michalovce. Nedeľa, 15.20 Ružomberok – Trnava (Dajto), 17.30 Žilina – Prešov (213). D. Streda má voľno.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #ŽP Šport Podbrezová