Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina privíta Ružomberok. Na jar je úspešnejší

Futbalisti MŠK Žilina sa z doterajších piatich jarných zápasov (aj s pohárovým v Skalici) predstavili na domácej pôde len raz.

18.03.2017 07:00
MŠK Žilina, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Žiliny.
debata

V sobotu sa vrátia do svojho stánku a otvoria 24. kolo najvyššej súťaže stretnutím s Ružomberkom. V príťažlivom zápase, v ktorom narazí líder súťaže na štvrtý tím tabuľky, budú jasným favoritom.

Nielenže v jarnej časti vyhrali zatiaľ jediný zápas práve doma so Zlatými Moravcami-Vrábľami (4:1), ale na žilinskom umelom trávniku sú suverénni celý ročník. Už len oni nenašli doma ani raz premožiteľa, z jedenástich stretnutí vyhrali desať a remizovali raz – hneď v prvom kole s Dunajskou Stredou (2:2).

Oboch súperov delí v tabuľke osemnásť bodov. V prospech domácich hovorí aj tradícia: Ružomberok sa netešil z ligovej výhry nad Žilinou tri roky, naposledy zvíťazil 22. marca 2014 (3:2). V nasledujúcich ôsmich stretnutiach MŠK nezdolal.

Hostia sa pokúsia o obrat, v úvode jari sú úspešnejší ako ich súper, v piatich zápasoch ešte neprehrali a naposledy dali Prešovčanom päť gólov. V dobrej streleckej forme sa ukázal najmä Faško, ktorý na jar štyrikrát skóroval.

V nedeľnom programe bude ťahákom súboj v Dunajskej Strede. DAC pokračuje v šnúre jarných zápasov vo svojej novej aréne a privíta Trnavu. Dá sa očakávať, že padne jarný divácky rekord. Doteraz najvyššia návšteva v tomto roku sledovala súboj v predchádzajúcom kole, keď dunajskostredský tím hostil Žilinu (5152 divákov).

Trnavčania uplynulú nedeľu vybojovali v Podbrezovej prvé jarné víťazstvo, keď ich jediný gól strelil nový muž v ich drese Kubilay Yilmaz. „Bol to ťažký a bojovný zápas, dobre sme bránili a vyrážali do rýchlych protiútokov. Vyhrali sme a to je najdôležitejšie. Verím, že sa budeme radovať aj v nedeľu,“ vyhlásil strelec s tureckými koreňmi na klubovej stránke Spartaka.

Program 24. kola
Sobota 18. marca: 15.00 Žilina – Ružomberok (RTVS), 17.00 Prešov – Michalovce, Slovan – Zl. Moravce-Vráble. Nedeľa 19. marca: 15.20 D. Streda – Trnava (Dajto), 17.30 Trenčín – Senica (TV 213). Podbrezová má voľno.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #MFK Ružomberok