Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do roka a týždňa. Aj Podbrezová prehrala doma

Už iba futbalisti MŠK Žilina neprehrali v aktuálnom ročníku najvyššej súťaže na domácej pôde. Z jedenástich stretnutí desať vyhrali a v jednom remizovali.

13.03.2017 15:16
Miroslav Karhan Foto: ,
Tréner Trnavy Miroslav Karhan.
debata

V 23. kole sa skončila skvelá séria Podbrezovčanov, ktorí podľahli Spartaku Trnava (0:1). Našli premožiteľov až v jedenástom domácom zápase sezóny, ale ich šnúra vydržala podstatne dlhšie, prekonali ňou aj žilinský tím.

Zverenci Mareka Fabuľu si udržali neporazenosť na svojom štadióne aj v poslednej tretine minulého ročníka, v nej zvíťazili päťkrát za sebou (skóre 12:1) a ich domáca šnúra bez prehry sa teraz pretrhla po pätnástich stretnutiach. Naposledy sa na ich štadióne tešil z výhry bratislavský Slovan (1:0), čo bolo pred rokom a týždňom.

„Bývajú aj takéto zápasy, keď proti vám stojí mužstvo, ktoré nielen dobre bráni, ale sa od vás odkloní aj šťastena,“ hľadal podbrezovský tréner príčinu prvej domácej prehry od 5. marca 2016. Jeho tím tak naďalej čaká na prvé jarné víťazstvo, hoci v troch predchádzajúcich súbojoch aspoň remizoval. Z výhry sa netešil už v šiestich stretnutiach a najmä preto prišiel o druhé miesto po jesennej časti súťaže.

Pobrezovskí futbalisti doplatili predovšetkým na to, že sa im v nedeľu nepodarilo skórovať, čo sa im stalo len tretí raz v domácom zápase aktuálnej sezóny. „V prvom polčase bola naša prechodová fáza pomalá a preto sme boli smerom dopredu málo nebezpeční,“ pokračoval Fabuľa.

Po prestávke podľa neho úradoval predovšetkým trnavský brankár Adam Jakubech. „Vytiahol brilantné zákroky,“ pochválil ho podbrezovský tréner. Súhlasil s tým aj trnavský kouč Miroslav Karhan. „Jakubech mal svoj deň. Ukázal, že je kvalitný brankár, mal viacero veľmi dobrých zákrokov a aj s trochou šťastia ideme domov s troma bodmi,“ hodnotil krátko po záverečnom hvizde v Podbrezovej.

Trnavčania ukončili negatívnu štatistiku. Prvý raz na jar vyhrali a pripísali si aj prvý gól. Z presného zásahu sa tešili po dlhých 350 minútach a postaral sa oň nový muž v trnavskom drese – dvadsaťročný Kubilay Yilmaz, turecký rodák, ktorý vyrastal v Rakúsku.

Otvoril si strelecký účet v slovenskej lige. Nastúpil v závere prvého polčasu, keď na ihrisku vystriedal Tambeho, kamerunskeho majstra Afriky. „Tambe odišiel z ihriska, pretože neplnil to, na čom sme sa dohodli a pohár trpezlivosti niekedy pretečie,“ vysvetlil tréner Karhan.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #ŽP Šport Podbrezová