Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hlohovský: Slovan si k sebe nepustíme

Dodržal tradíciu uplynulých piatich rokov a stal sa už štvrtým Žilinčanom, ktorý získal titul najlepšieho futbalistu slovenskej ligy. Tri predchádzajúce žilinské triumfy sú spojené s jedným mužom - Viktorom Pečovským. Ten sa vlani delil o prvé miesto s Trenčanom Matúšom Berom a raz jeho úspešnú šnúru prerušil slovanista Róbert Vittek (2013).

09.03.2017 11:00
Filip Hlohovský Foto: ,
Filip Hlohovský.
debata

„O tom, že som sa stal najlepším hráčom Fortuna ligy, som sa dozvedel v klube – najskôr od trénerov, potom mi blahoželali spoluhráči,“ približoval nový držiteľ titulu Filip Hlohovský (28).

Ako ste reagovali na túto správu?
Vravel som si, že je to odmena za mnohé roky, ktoré som venoval futbalu, za to, čo som mu obetoval. Veľmi ma to potešilo.

Vy ste mali vlani najmä výbornú jeseň. Predpokladáte, že zavážili najmä vaše góly?
Jeseň mi vyšla, darilo sa mi herne i strelecky. Dôležité však bolo, že mužstvo hralo výborný futbal, bez trénerov a spoluhráčov by som tento úspech nedosiahol. Patrí im veľká vďaka.

Potvrdzuje to aj fakt, že v ankete sa presadili aj vaši žilinskí spoluhráči. V prvej šestke sú štyria…
Neprekvapuje ma to, klub pracuje veľmi dobre a prejavilo sa to aj vo výsledkoch. Verím, že podobných úspechov dosiahneme viac.

Kto je pre vás najlepším hráčom ligy? Komu by ste dali svoj hlas?
V lige hrá viacero dobrých futbalistov. Pre mňa je najvýraznejšou osobnosťou Viktor Pečovský, už dlho dokazuje, že je výborný futbalista, zaslúžene mu patrilo aj stabilné miesto v reprezentačnom tíme. Škoda jeho zranenia, trochu ho pribrzdilo, ale verím, že sa čoskoro vráti na ihrisko a opäť v plnej sile. Potom môže ligovú anketu zasa vyhrať.

Získali ste dva body v absolútnej ankete o najlepšieho slovenského futbalistu roka, v ktorej sa hodnotia aj legionári a majú v nej výraznú prevahu…
Zaregistroval som to, dva body mi stačili na 19. miesto. Nie je to síce veľa, ale cením si, že som sa vôbec dostal do tejto spoločnosti, je to pocta.

Koho tipujete na víťazstvo v hlavnej ankete, v ktorej je známa zatiaľ len desiatka najlepších?
Viem, že v nej už niekoľko rokov bojujú o titul Marek Hamšík a Martin Škrtel. Myslím, že tento rok to bude podobné. Ťažko sa medzi nimi vyberá, lebo obaja sú výborní futbalisti. Myslím si však, že tentoraz mal výborný rok Hamšík, priklonil by som sa k nemu.

Futbalisti, ktorým sa darí v lige, odchádzajú do zahraničia. Skúsite aj vy legionársky chlebík?
Mám už svoj vek, doterajšiu kariéru som prežil len na Slovensku, rád by som skúsil aj čosi iné. Nepozerám sa však príliš dopredu. Keď príde nejaká ponuka, ktorá bude zaujímavá pre mňa i klub, privítam nový impulz.

Mali ste po úspešnom minulom roku ponuky už v zime?
Niečo som zachytil, ale nebolo to nič konkrétne, nijaké rokovania sa neuskutočnili a tejto otázke som zatiaľ neprikladal veľkú váhu. V Žiline mi dali druhú šancu, som im za to vďačný a chcem im to aj vrátiť. Ak sa niečo udeje, tak najskôr po sezóne, v lete, dovtedy nemá význam zaťažovať si tým hlavu.

Na jar budete bojovať aj o streleckú korunu…
Góly sú pre mňa bonus navyše, pomáhajú mužstvu a to je dôležité. Ale na prvom mieste je titul, ak by sme ho nezískali, bol by som sklamaný. Aj keby som vyhral streleckú súťaž.

So Žilinou útočíte na jar na titul. Stratili ste výrazný náskok, druhý Slovan je za vami už len o sedem bodov. Neznepokojuje vás to?
Trošku to s mužstvom na chvíľu zamávalo, ale netreba robiť paniku. Vieme, na čo máme. Nemám obavy, verím, že náskok zasa zvýšime.

Vy ste už dva tituly získali – a oba so Slovanom, teraz s vaším najväčším rivalom. Ako vnímate toto súperenie?
Teraz sa orientujem najmä na svoje výkony a na výkony môjho súčasného tímu. Verím, že titul získame my. Vybuchli sme v Senici, ale to sa už nebude opakovať a v ďalších zápasoch potvrdíme jesennú formu.

V úvode jari sa však váš tím rozbiehal pomalšie…
Toto žilinské mužstvo má vysokú kvalitu i túžbu po víťazstve. Verím, že sa teraz nakopneme, výkonmi potvrdíme naše postavenie v tabuľke a Slovan k sebe nepustíme.

Dobré výkony vám otvorili dvere aj do reprezentácie. Januárové stretnutia mužstvu bez najväčších opôr v Spojených arabských emirátoch príliš nevyšli. Veríte, že sa do nej vrátite?
To netuším, to je vec trénera. Budem o reprezentačný dres bojovať a keď sa mi bude dariť, možno si ešte na mňa spomenie. Zápas, ktorý sme odohrali s Ugandou, nakoniec nebol oficiálny. Verím však, že si štart v národnom drese ešte pripíšem. Januárové stretnutia neboli ideálne, ale bola to aj pre mňa výborná skúsenosť, ktorá mi pomôže.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Filip Hlohovský