Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Trenčania čakali na tri body vyše štyri mesiace

Futbalisti AS Trenčín sa po vyše štyroch mesiacoch tešili z ligového víťazstva. Na neutrálnej popradskej tráve zdolali domáci Tatran Prešov 2:1 v 22. kole najvyššej súťaže.

05.03.2017 15:09
AS Trenčín, futbal, radosť Foto: ,
Radosť futbalistov Trenčína.
debata

Futbalisti AS Trenčín sa po vyše štyroch mesiacoch tešili z ligového víťazstva. Na neutrálnej popradskej tráve zdolali domáci Tatran Prešov 2:1 v 22. kole najvyššej súťaže. Predtým si aktuálny majster pripísal tri body ešte v 14. kole 29. októbra 2016, keď si na domácom štadióne poradil so Zlatými Moravcami-Vrábľami 2:0.

Odvtedy odohral v lige šesť stretnutí. Proti nováčikovi vyrukoval uplynulú sobotu až s ôsmimi legionármi v základnej zostave. A aj o oba trenčianske góly sa postarali cudzinci – Nigérijčan Zubairu a Holanďan Janga.

„Teším sa, že sa Jangovi podarilo konečne streliť gól, pretože sa trochu trápil, mali sme s ním na túto tému aj pohovory. Verím, že mu gól pomôže,“ vravel trenčiansky tréner Martin Ševela. „Víťazstvo nás teší, máme z neho veľkú radosť, lebo sme naň čakali dlho,“ dodal.

Zdôraznil, že to bol bojovný zápas, ktorému chýbalo viac kvality. Príčinu videl aj v nekvalitnom teréne. „Čakal som, že bude v trošku lepšom stave a bude sa na ňom dať hrať kombinačný futbal. Ale zápasy, ktoré sa tu hrali pred nami, spôsobili, že nie je v takom stave, ako by sme si želali,“ vravel Ševela.

Bol to súboj dvoch mužstiev, ktoré inkasovali v doterajšom priebehu súťaže najviac gólov. V tomto stretnutí sa to neprejavilo, tímy inkasovali len dva resp. jeden gól. Ten do trenčianskej siete padol až v nadstavenom čase, takže Prešovčanom nezostal čas na prípadný zvrat a vyrovnanie. „Škoda gólu, ktorý sme inkasovali na konci. Nula by bola výborná, aj brankárovi Šemrincovi i tímu by to dodalo viac sebavedomia. Na druhej strane súper trafil trikrát žrď, zaslúžil si skórovať, ale dobre, že nedal gól skôr. Máme mladé mužstvo a musíme pracovať na mentálnej stránke,“ pokračoval Ševela.

Prešovčania nielenže dostávajú veľa gólov, ale ani ich nestrieľajú a aj preto im patrí posledná priečka. V doterajšom priebehu v dvadsiatich zápasoch prekonali súperových brankárov len jedenásťkrát. Podľa prešovského kouča Miroslava Janteka chýba jeho mužstvu typický hrotový hráč.

„Som rád, že sme dali gól, hoci padol už neskoro a neriešil výsledok. Keby sme premenili šance skôr, trošku sme mohli zdramatizovať zápas, ale gól má pre nás význam najmä pre ďalšiu motiváciu,“ vravel Jantek.

Peter Katona strelil vôbec prvý gól jeho tímu na jar. Predtým Tatran skóroval ešte na jeseň v Podbrezovej. Na presný zásah čakal 295 minút.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #1. FC Tatran Prešov