Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Podbrezová môže útočiť na náskok Žiliny

Skomplikujú ešte Žilinčanom cestu k titulu? Aktuálna otázka pred víkendovým 22. kolom najvyššej futbalovej súťaže. Vedúci tím sa predstaví v Podbrezovej. Bude to súboj prvého tímu s tretím.

04.03.2017 09:00
Marek Fabuľa Foto: ,
Tréner ŽP Šport Podbrezová Marek Fabuľa.
debata

Žilinčania majú naďalej komfortný náskok na čele tabuľky, ale Podbrezovčania by sa v prípade úspechu mohli priblížiť k lídrovi na osem bodov. Zároveň bojujú s bratislavským Slovanom o druhé miesto tabuľky. V úvode jari ho síce stratili, ale Bratislavčanov majú stále nadohľad.

Podbrezovčanom príliš vstup do jarnej časti nevyšiel, v prvých dvoch stretnutiach vybojovali len bezgólové remízy a netešili sa z ligového gólu už 225 minút. Na domácom ihrisku však ešte neprehrali (ale pripísali si štyri remízy). Na jeseň odohrali v Žiline celkom vyrovnaný zápas a podľahli po Škvarkovom góle 0:1. V minulom ročníku boli Podbrezovčania vo vzájomných súbojoch úspešnejší – dva vyhrali (3:1, 2:0) a podľahli raz (2:3).

Trénera Mareka Fabuľu mrzí najmä fakt, že má zranených viacerých hráčov. V uplynulom kole musel už po 19 minútach odstúpiť nový muž v tíme, útočník Matúš Mikuš. „Mikušovo zranenie ma veľmi mrzí, rúca sa nám to. Potrebujeme sa upokojiť a dať späť dokopy, aby sme boli konkurencieschop­ní,“ zdôraznil na klubovej stránke.

Žilinčania sa v úvode jari pomalšie rozbiehali, najprv podľahli Senici (0:2), doma prehrávali so Zlatými Moravcami-Vrábľami po prvom polčase 0:1. Po prestávke zápas otočili a vyhrali 4:1.

„Dokázali sme otočiť dôležitý zápas, preto verím, že nastal zlom. Prvé duely jari ukázali, že hlavnými princípmi aj do ďalších stretnutí budú ostražitosť a pozornosť, ale taktiež opieranie sa o naše silné stránky,“ komentoval žilinský kouč Adrián Guľa.

Po nedeľňajšom šlágri kola aktuálne druhý Slovan privíta Michalovce. Slovanisti sú so Seničanmi jediní, ktorí ešte na jar nestratili ani bod. Súboj na Pasienkoch bude špecifický pre Španiela Vernona de Marca, ktorý v zime prestúpil do Slovana zo Zemplína.

„Poznám bývalých spoluhráčov, čo považujem za výhodu, chceme opäť získať tri body, to považujem za najdôležitejšie,“ zdôraznil pre klubovú stránku obranca, ktorý už v jesennom súboji strelil svojmu bývalému tímu gól (v tom čase bol v belasom drese na hosťovaní).

Proti Trenčínu si uplynulú sobotu smoliarsky dal vlastný gól, ale napokon jeho tím vyhral 4:3. „To sa vo futbale môže stať, musím sa už pozerať dopredu. Podporili ma aj spoluhráči, ideme ďalej,“ dodal.

Program 22. kola
Sobota 14.00 Dunajská Streda – Ružomberok, 17.00 Prešov – Trenčín, Zlaté Moravce-Vráble – Trnava, nedeľa 15.20 Podbrezová – Žilina, 17.30 Slovan Bratislava – Michalovce. Senica má voľno.

debata chyba