Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Belaník: V zime predávať nebudeme. Zvážime iba lukratívnu ponuku

Futbalisti MŠK Žilina dominovali v jesennej časti najvyššej slovenskej súťaže a po 19 kolách prezimujú na čele tabuľky Fortuna ligy s dvanásťbodovým náskokom pred druhou Podbrezovou, tretí v klasifikácii Slovan Bratislava má už 17-bodové manko na lídra.

15.12.2016 18:34
Karol Belaník Foto:
Karol Belaník.
debata (1)

Klub spod Dubňa je jednoznačne najväčším adeptom na majstrovský titul: pre Žilinu by bol po rokoch 2002, 2003, 2004, 2007, 2010 a 2012 už siedmy v novodobej ére samostatnej SR, o jeden viac má najúspešnejší klub v tomto hodnotení Slovan Bratislava (triumfoval v rokoch 1994, 1995, 1996, 1999, 2009, 2011, 2013 a 2014).

„Bolo by alibistické povedať, že nemyslíme na titul. Postavenie v tabuľke nás k tomu predurčuje, máme to fantasticky rozohrané. Ak sa nič mimoriadne nestane, mali by sme potvrdiť pozíciu jesenného lídra aj ziskom celkového prvenstva. Pred štartom sezóny sme mali určité ciele, ale nečakali sme, že to všetko vypáli až takto dobre. Samozrejme, že nás to teší,“ uviedol pre web fortunaliga.sk športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník, ktorého teší skutočnosť, že mužstvo predvádzalo skvelý futbal, nastrieľalo 55 gólov a so ziskom 50 bodov utvorilo nové jesenné maximum od zavedenia súčasného systému najvyššej slovenskej súťaže – pri formáte s 33 kolami:

„Máme za sebou fantastický polrok. Strieľame veľa gólov, hráme moderný, krásny futbal. Začiatok jesene paradoxne nebol ideálny. V domácom dueli s Dunajskou Stredou sme viedli o dva góly a o víťazstvo sme prišli v úplnom závere, keď sme súperovi dovolili vyrovnať. Odvtedy sme sa však rozbehli a naše mužstvo podávalo konštantné výkony. Bola radosť pozerať sa na hru tímu.“

V Žiline počas zimnej prestávky chcú udržať káder pohromade. „Zatiaľ neevidujeme žiadny konkrétny záujem zahraničných klubov o našich hráčov. Nemáme v úmysle mužstvo oslabiť. Diskutovať budeme iba v prípade mimoriadne lukratívnej ponuky. Vlani náš tím opustilo cez zimu viacero dôležitých hráčov, pretože sme im chceli umožniť napredovať v kariére a už sme necítili šancu bojovať o najvyššie priečky. Po jeseni bola naša bodová strata na čelo tabuľky výrazná. Teraz je však situácia iná a mužstvo chceme udržať,“ zdôraznil Karol Belaník.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Karol Belánik