Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jakubech sa tešil v derby prvý raz. Na Žilinu už nemyslí

O necelý mesiac oslávi len dvadsiate narodeniny, ale už nabral veľa skúseností.

05.12.2016 16:30
debata
Trnavský brankár Adam Jakubech chytá penaltu,... Foto: FOTO: JÁN LUKY
adam jakubech, tamas priskin, spartak trnava, slovan bratislava, fortuna liga Trnavský brankár Adam Jakubech chytá penaltu, ktorú strieľal Tamás Priskin.

Brankár Adam Jakubech patrí k oporám trnavského Spartaka. Aj uplynulú nedeľu sa výrazne pričinil o jeho nečakanú výhru vo futbalovej klasike – v derby so Slovanom Bratislava.

„Bolo to moje štvrté derby so Slovanom, ale len prvý raz som sa v ňom tešil z plného bodového zisku. Preto mám z neho dvojnásobnú radosť, je to moje najcennejšie víťazstvo v doterajšom priebehu ligy,“ vravel prešovský rodák.

Slovanisti dostali po polhodine hry šancu vyrovnať náskok hostí, ale Jakubech zneškodnil penaltu, ktorú zahrával maďarský strelec Tamás Priskin. Všetci sa zhodovali, že to bol zlomový moment stretnutia. Trnavčania v tom čase viedli na Pasienkoch 1:0 a skóre sa už nezmenilo. Trnavský brankár potom ešte párkrát podržal svoje mužstvo.

Presne pred mesiacom, 6. novembra, bolo v klube dusno. Spartak schytal najťažší debakel v slovenskej ére, keď podľahol v Žiline 0:7. Tréner Miroslav Karhan ponúkol rezignáciu, ale vedenie klubu ju neprijalo, vyjadrilo mu podporu. Odvtedy jeho zverenci v lige neprehrali. Z troch zápasov vybojovali deväť bodov. Trnavčania sa zhodli, že najmä tretia výhra v tejto sérii má pre nich špeciálny význam.

„Udržal som si čisté konto, ale to je už len čerešnička na víťaznej torte. Pre nás sú dôležité tri body,“ vravel mladý brankár.

Priznal, že na Priskinovu penaltu bol pripravený. „Tréner mi poslal nejaké videá pred zápasom a videl som, ako ich strieľa. Držal som sa toho a našťastie to vyšlo.“

Stretnutie sledovala len tisícka divákov. „Naposledy bolo u nás na derby pätnásťtisíc ľudí, tak si predstavujem návštevu na takom zápase. Aj teraz nás však prišlo povzbudiť dosť našich fanúšikov a aj ich zásluhou sme zápas na Pasienkoch zvládli,“ zareagoval Jakubech.

Aj keď sedemgólový debakel bol výsledkom hry celého mužstva, ako brankár sa dostal do nezávideniahodnej situácie. Odvtedy už pustil v lige loptu za svoj chrbát len raz. „V Žiline som dostal toľko gólov ako nikdy dovtedy v jednom zápase. Nebolo to pre mňa príjemné, ale už je to za nami a nechcem na to ani myslieť. Po tejto prehre sme si sadli a povedali si v šatni nejaké veci. Asi to padlo na úrodnú pôdu. Ešte musíme zvládnuť posledný jesenný zápas s Trenčínom, po ňom by sme sa mohli dotiahnuť na Slovan,“ verí trnavský brankár.

Po dvoch rokoch, na Pasienkoch po štyroch

Vyše dva roky čakali Trnavčania na výhru nad Slovanom. Predtým ho zdolali doma 30. októbra 2014 (4:0). V ďalších šiestich stretnutiach sa zrodili remízy alebo víťazstvá belasých. Ešte dlhšie si Spartak nepripísal tri body na Pasienkoch. Teraz sa z nich tešil po štyroch rokoch – 2. novembra 2012 zvíťazil 1:0. Skóroval Michal Gašparík a v zostave nechýbal súčasný tréner Miroslav Karhan. Zo súčasného kádra si v tomto súboji zahral len kapitán Martin Mikovič – nastúpil na posledných šesť minút.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Adam Jakubech