Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava schytala najväčší debakel, Priskin dal gól so zlomenou rukou

Tréner trnavských futbalistov Miroslav Karhan upozorňoval, že šancu v mužstve dostanú na jeseň aj mladší hráči a nie všetko sa musí podariť, ale sedem gólov, ktoré schytal jeho tím v Žiline, je príliš silná káva.

07.11.2016 16:00
Miroslav Karhan Foto: ,
Miroslav Karhan.
debata

Po tejto demolácii Spartaka Karhan aj s realizačným tímom ponúkli abdikáciu a o tom, kto povedie mužstvo (pondelňajší tréning bol v réžii doterajšieho kouča), rozhodne teraz vedenie klubu.

Trnavčania hrali síce záverečných dvadsať minút bez vylúčeného Slobodu, ale už aj dovtedy prehrávali 0:5 a ich hra pôsobila chaoticky. neorganizovane. Prehra 0:7 má viaceré rekordné prívlastky. Je najvýraznejšia v tomto ročníku súťaže a trnavská najvyššia vo vyše dvadsaťročnej histórii slovenskej ligy. V celej histórii klubu utŕžili Trnavčania v lige väčší debakel len v prvom povojnovom ročníku 1945/46, keď podľahli v 7. kole Slavii Praha 0:9.

„Ak sme chceli byť úspešní v Žiline, museli sme hrať maximálne disciplinovane a byť ochotní siahnuť na dno svojich síl. To sa nestalo,“ komentoval krutú prehru Karhan. Sedem gólov inkasoval Spartak od žilinského súpera v rozpätí 75 minút, predtým na rovnaký počet presných zásahov do trnavskej bránky potrebovali Žilinčania päť stretnutí.

Najvyššie prehry Trnavy v slovenskej lige (od roku 1993)

Žilina – Trnava 7:0 15. kolo 2016/2017
Trenčín – Trnava 6:0 17. kolo 2012/2013
Banská Bystrica – Trnava 6:0 32. kolo 2003/2004

Zverenci Adriána Guľu sa len týždeň pred súbojom s Trnavou trápili na pôde nováčika z Prešova a zachraňovali aspoň bod po remíze 1:1. „Výsledok s Trnavou je pre nás fantastický. Boli sme mimoriadne efektívni a po štvrtom góle bola naša dominancia absolútne jasná,“ komentoval žilinský tréner Adrián Guľa.

Potvrdil, že po Prešove padli aj kritické slová a mužstvo ich prijalo. Odpoveďou bol výkon proti Trnave. Zápas priniesol aj jeden negatívny moment, ktorým bolo zranenie do nedele najlepšieho strelca Otubanja. Po polhodine ho nahradil Haskič a pripísal si prvé dva góly v sezóne. Dva strelil aj Hlohovský a s desiatimi presnými zásahmi sa osamostatnil na čele streleckej tabuľky. „Verím, že Otubanjo bude rýchlo k dispozícii, lebo predstavuje extra kvalitu. Víťazstvo s Trnavou si síce veľmi vážim, ale mohlo byť aj vyššie. Mužstvo sa má stále kam posúvať,“ zdôraznil Guľa.

Priskin dal so zlomenou rukou opäť víťazný gól

Niečo podobné vyparatil aj michalovským futbalistom. Východniari sa v marci už tešili, že si odvezú z Bratislavy bod, ale v poslednej minúte im radosť pokazil maďarský útočník v belasých farbách Tamás Priskin. Dve kolá predtým strelil víťazný gól aj proti Žiline (2:1).

V nedeľu k dôležitým zásahom pridal ďalší. V súboji zoči-voči s brankárom Dunajskej Stredy Slávikom nezaváhal a osem minút pred koncom rozhodol o najtesnejšom víťazstve Slovana. Vo všetkých troch spomenutých prípadoch naskakoval do zápasu z lavičky náhradníkov a góly si pripísal v závere stretnutí.

Tamás Priskin. Foto: SITA, Ján Slovák
Tamás Priskin Tamás Priskin.

„Vždy sa teším, keď skórujem a keď môj gól rozhodne o troch bodoch, o to je to cennejšie a pocit ešte príjemnejší,“ vravel spokojný tridsaťročný útočník domácich.

Proti DAC nastúpil s obviazanou rukou. „Na tréningu som si zlomil kostičku na ruke, ale dá sa s tým hrať,“ vysvetlil po stretnutí a tréner Ivan Vukomanovič ho na pozápasovej tlačovej besede pochválil za jeho prístup, obetavosť.

Maďarský futbalista so slovenskými koreňmi odohral v úvode sezóny bez striedania šesť zápasov, ale potom si v septembri zranil stehenný sval v reprezentačnom drese v kvalifikácii s Faerskými ostrovmi, odstúpil už v 27. minúte a jeho tím šokujúco len remizoval (0:0). Mesiac pauzoval a odvtedy už v základnej zostave Slovana nanastúpil. Vracia sa postupne, v uplynulých štyroch stretnutiach striedal, odohral dovedna 94 minút. Na ihrisku je zatiaľ menej, ale opäť strieľa góly, už pred Dunajskou Stredou rozvlnil sieť Zlatých Moraviec. Aj po veľkých absenciách je po Soumahovi druhým najúspešnejším strelcom Slovana so štyrmi gólmi.

„Už sa cítim dobre, po každom zápase je to lepšie a lepšie,“ zdôraznil. „Vyhrali sme teraz päť stretnutí za sebou, nasleduje reprezentačná prestávka, ale verím, že nestratíme tempo a po nej budeme vo víťaznej sérii pokračovať.“

Priskin nebude ani v ligovej pauze oddychovať, hneď po zápase s Dunajskou Stredou odcestoval na zraz maďarskej reprezentácie, ktorú čakajú – podobne ako Slovákov – dva zápasy. Najbližšiu nedeľu Maďari hostia v Budapešti Andorru v kvalifikačnej B-skupine a o dva dni neskôr v príprave Švédsko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #Miroslav Karhan #Tamás Priskin