Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Karhan: Slabé návštevy tímu škodia

Nový dunajskostredský tréner Csaba László zažil neúspešnú premiéru na lavičke v najvyššej slovenskej súťaži.

24.10.2016 20:00
Miroslav Karhan Foto: ,
Tréner Trnavy Miroslav Karhan.
debata (2)

Známy rumunský odborník urobil v tíme viaceré zmeny. V základnej zostave DAC sa v nedeľňajšej dohrávke 13. kola v Trnave v porovnaní s predchádzajúcim stretnutím so Žilinou (0:6) objavilo päť nových mužov. Nepomohlo to. V kole, v ktorom dominovali hostia, sa až na jeho záver zrodilo jediné víťazstvo domácich. Trnava zdolala najtesnejším rozdielom Dunajskú Stredu (1:0).

„Mal som pocit, že niektorí hráči potrebujú, aby dostali čas a zhodnotili svoje doterajšie účinkovanie. Po poslednej prehre 0:6 som chcel priniesť do tímu oživenie, ale v prvom polčase bol súper lepší a zmenilo sa to až potom, keď nastúpil Pačinda, Ťahal veľa útokov a priniesol nebezpečenstvo pre súperovu bránku. Dlho nehral Živkovič, teraz dostal šancu a odohral dobrý zápas. Máme 25 hráčov v kádri a každý z nich má šancu, záleží na nich. Sme v situácii, keď potrebujeme vyhrávať,“ približoval László.

Trnavčanom síce zablahoželal k výhre, ale podľa neho nebol výsledok spravodlivý. „Myslím si, najmä po priebehu druhého polčasu, že prehralo lepšie mužstvo. Trnava mala jednu šancu, dala z nej gól, získala tri body, mala stopercentnú efektivitu. My sme mali po prestávke tri dobré príležitosti, ale neskórovali sme, preto sme ani nemohli bodovať,“ pokračoval nový kouč DAC.

Bol to 26. zápas týchto súperov na trnavskej pôde. Dunajská Streda osemkrát remizovala, ale vyhrala len jediný raz (2:1), na jar 2014. Toto bola už jej piata trnavská prehra za sebou. „Videl som, že vyhrať v Trnave je veľmi náročné,“ presvedčil sa hneď v úvode účinkovania na slovenskej scéne tréner hostí.

Platí to napriek tomu, že Trnavčania strácajú podporu svojich fanúšikov, ktorí nedeľňajší zápas odsabotovali. Sledovala ho najnižšia návšteva v tomto ročníku na trnavskom štadióne. Vo veľkom hľadisku sa dvetisíc divákov stratilo a hralo sa na trnavské pomery v netypicky komornej atmosfére.

Trénera Miroslava Karhana táto situácia mrzí, považuje ju za nešťastnú. „Je to na škodu futbalu a mladých hráčov, ktorí teraz dostávajú u nás šancu. Mladým chýbajú skúsenosti a fanúšikovia by mali byť dvanástym hráčom. Keby hráči cítili za sebou ich podporu, hralo by sa im ľahšie. Takto fanúšikovia škodia vlastným futbalistom,“ reagoval na nezvyčajne prázdne tribúny Karhan.

O troch bodoch rozhodol 22-ročný Kamerunčan Tambe po polhodine hry svojím tretím ligovým gólom v aktuálnej sezóne. Karhan bol celkom spokojný s prvým polčasom, považoval ho zo strany jeho mužstva za dobrý.

„Súpera sme do ničoho nepustili, veľa sme toho síce neutvorili, ale využili sme jednu chybu obrany hostí a získali náskok. Po prestávke sme sa bránili, na ihrisku bolo len jedno mužstvo a aj so šťastím a s veľmi dobrým brankárom Jakubechom sme vyhrali,“ zhodnotil tesné víťazstvo trnavský tréner.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Miroslav Karhan