Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hlohovský o súboji so spoluhráčom: Ťaháme sa navzájom

Futbalisti MŠK Žilina aj v Ružomberku potvrdili, že sú v impozantnom rozbehu. Každý, kto prišiel na štadión pod Čebraťom, musel uznať, že víťazstvo hostí 2:0 je absolútne zaslúžené.

23.10.2016 15:46
filip hlohovský, perez marcos calero, mšk... Foto: ,
Obranca Perez Marcos Calero z MFK Zemplín Michalovce a záložník Filip Hlohovský z MŠK Žilina.
debata

Kým žltozelení natiahli šnúru s plným bodovým záberom na sedem zápasov, pre tím z Liptova to bol už štvrtý zápas bez víťazného pokriku v kabíne.

Skóre otvoril v 27. minúte Hlohovský utešenou strelou do vinkla. "Loptu som trafil presne tak, ako som chcel,“ žiaril žilinský zakončovateľ, ktorý sa dotiahol na svojho klubového osemgólového spoluhráča Yusufa Otubanja na čele tabuľky kanonierov. "Nemáme zatiaľ žiadnu stávku, kto nastrieľa do konca jesene viac gólov, ale hecujeme sa navzájom. Jeden druhého ťaháme a tým pomáhame celému mužstvu. Kiežby to pokračovalo až do konca sezóny,“ podotkol Hlohovský na margo streleckého súboja s útočníkom z Kamerunu.

Po vedúcom góle sa žilinskí futbalisti ešte viac dostali do pohody. S veľkým apetítom tvorili, kombinovali, ukážkovo prenášali ťažisko hry a aj vďaka vyššiemu rýchlostnému stupňu mali na ihrisku veľkú nadvládu. "Po úvodnom góle sme zápas mali celkom pod kontrolou,“ zdôraznil kapitán hostí a autor druhého gólu Michal Škvarka. Na otázku, či Žilina v súčasnosti hrá svoj najlepší futbal v tomto ročníku, odvetil: "Dá sa povedať, že áno. Užívame si to a aj sa nám darí.“

Liptáci v krajskom derby nestíhali držať so súperom krok. „Dobre sme vedeli, čo bude Žilina hrať, presne s tým aj vyrukovala. Každému bolo zrejmé, že nemôžeme rýchlo strácať loptu, žiaľ, nedokázali sme ju udržať na kopačkách. To bol náš najväčší problém. Kvôli častým stratám sme sa nevedeli dostať do tempa a často sme behali bez lopty,“ komentoval prehru ružomberský kapitán Marek Sapara. Podľa neho prvý polčas nebol až taký zlý, no jeho tím nebol vpredu nebezpečný. "Treba povedať, že sme neurobili všetko pre to, aby sme Žilinu zdolali,“ dodal Sapara, ktorý si zranil zadný stehenný sval a v 58. minúte musel odstúpiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #MFK Ružomberok