Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Guľa zostáva v Žiline. Zmluvu predĺžil do roku 2020

Tréner lídra slovenskej futbalovej Fortuna ligy 2016/2017 MŠK Žilina Adrián Guľa predĺžil kontrakt so svojím zamestnávateľom do 30. júna 2020.

13.10.2016 14:48
Adrián Guľa Foto: ,
Adrián Guľa.
debata

Klub o tom informoval počas štvrtkovej popoludňajšej tlačovej konferencie na štadióne MŠK. Štyridsaťjedenročný kormidelník Guľa vedie Žilinčanov od roku 2013, prišiel z AS Trenčín. Pôvodný kontrakt bol do roku 2018. V súvislosti s Guľom sa počas ostatných mesiacov spomínal záujem Legie Varšava, Sparty Praha či Slavie Praha.

„Je to obrovská odmena, nielen za moju prácu, ale prácu celého realizačného tímu. Som veľmi šťastný. Uplynulé tri roky boli zaujímavé a inšpirujúce. Neboli ľahké, ale boli potrebné pre náš rozvoj. Dnes sme radi, že môžeme spoločne napredovať a zlepšovať sa. V mojich očiach je Žilina veľký klub. Je to veľká odmena, ocenenie a uznanie. Do práce sa teším každý deň,“ povedal Adrián Guľa a pokračoval: „Naštartovali sme projekt, ktorý potrebuje pečať, titul by mohol byť jedna z tých vecí. Baví ma pripravovať tím na medzinárodnú konfrontáciu, sledovať našich hráčov v mládežníckych výberoch v reprezentácii.“

„Tréner vniesol moderné prvky, chce sa zlepšovať. Samozrejme, bolo veľa šumov okolo jeho pôsobenia a možného odchodu. Sme presvedčení, že Aďova misia sa ešte neskončila a že toto rozhodnutie prinesie v budúcnosti pre Žilinu pozitíva. Máme pred sebou vízie a ciele, je toho veľa. Zotrvanie trénera bola pre nás absolútna priorita. Aj ďalší členovia realizačného tímu predĺžili kontrakty s klubom. Chceme byť vzorom v tom, ako robiť futbal v slovenských podmienkach,“ uviedol športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník.

„Adrián má slovo od majiteľa, že ak príde nejaká pre neho významná trénerská výzva, o všetkom sa dá diskutovať. Nie je to len o platnosti kontraktu, ale aj o vzťahoch. Boli signály z Česka, Poľska, bolo to reálne a tréner nás o tom informoval. Nad všetkými významnými ponukami však zrejme zvíťazila nedokončená výzva v tomto klube,“ dodal Belaník, Guľa skonštatoval: „Keď sa podaril unikátny transfer Laciho Bénesa, najväčšou hodnotou bol pre mňa telefonát a poďakovanie od jeho otca. Nie je to o financiách, ale o radosti, nadšení, vášni. Týmto podpisom som jasne deklaroval svoj postoj ku klubu. Nie je žiadna výstupná klauzula, že za toľko a toľko môžem odísť. Tento kontrakt je unikátny, je to pre mňa ocenenie. Nie je na Slovensku zvykom, aby takýto veľký klub vám dal dôveru najskôr na päť rokov, v priebehu nich ešte na štyri.“

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Adrián Guľa